Home Ekonomija Novi kilometri asfalta

Novi kilometri asfalta

1574
0

IZGRADNJA DEONICE AUTO-PUTA ”9. JANUAR”Na delu trase koja će spajati auto-put “9. januar” Banjaluka – Doboj sa već izgrađenim auto-putem Gradiška – Banjaluka, u toku je izgradnja donje konstrukcije trupa saobraćajnica foto N.Đurić

BANjALUKA – Kompanija “Integral inženjering” započela je asfaltiranje novih kilometara auto-puta “9. januar” na deonici od Banjaluke do Prnjavora, na trasi od vijadukta “Mahovljani” do laktaškog sela Drugovići, u dužini od 8,6 kilometara.

Na delu trase koja će spajati auto-put “9. januar” Banjaluka – Doboj sa već izgrađenim auto-putem Gradiška – Banjaluka, u toku je izgradnja donje konstrukcije trupa saobraćajnica. Na drugim delovima trase u toku su završni radovi na objektima i radovi na sistemu odvodnje i zemljani radovi. Izvođač radova je konzorcijum koji čine firme “Integral inženjering” iz Laktaša i “Granit” iz Skoplja, dok je nadzor nad radovima poveren konzorcijumu koji čine dve nemačke firme.

Izgradnja deonice auto-puta “9. januar” na pravcu od Banjaluke do Prnjavora počela je 1. septembra 2014. godine, a trebalo bi da bude završena do kraja ove godine. Ukupna dužina deonice je 35,3 kilometra, a sredinom prošle godine asfaltirano je prvih šest kilometara puta na pravcu od Prnjavora do Banjaluke.

Previous articleBraća po krstu i oružju
Next articleDeca kao čuvari tradicije