Home Europa Dr. Čović: Došlo je vrijeme za pobjedničku poruku iz Rame

Dr. Čović: Došlo je vrijeme za pobjedničku poruku iz Rame

1504
0

„Nitko nam ništa kao ni dosad neće tek tako dati, ako se sami za svoju poziciju ne izborimo i uvjerljivo ne dobijemo ove izbore, a svoju snagu smo pokazali kada smo se organizirali, zbili redove i dobili presudu Ustavnog suda, koja jasno i nedvosmisleno govori o obvezi izbora legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda na svim administrativnim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini“, poručio je predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva dr. Dragan Čović obraćajući se na obilježavanju 28. obljetnice osnivanja stranke u Rami.

Čestitajući obljetnicu osnivanja stranke, poseban pozdrav je uputio ljudima koji su osnovali HDZ BiH u Rami, koji su prepoznali to povijesno vrijeme, kako bi ljudima osigurali da mogu živjeti na ovim prostorima. Koliko smo ozbiljna i velika stranka, svjedoči to ova 28. obljetnica i naših više od 40.000 članova koji daju svoj doprinos stranci, preko stranačkih organizacija, Mladeži, Zajednice žena, utemeljiteljima i braniteljima, kazao je predsjednik Čović.

Stranačke dužnosnike u Rami pozvao je da u narednim danima rade još više kako bi HDZ BiH potvrdio snagu koju iz godine u godinu jača u borbi za jednakopravno pozicioniranje Hrvatskog naroda sa druga dva naroda u BiH.

„Bez obzira na različita tumačenja političkih stranaka iz Sarajeva, presuda Ustavnog suda BiH govori o legitimnom predstavljanju i to je minimum ispod kojeg hrvatski dužnosnici HDZ-a BiH i HNS-a, neće pregovarati“, kazao je predsjednik Čović govoreći o aktualnoj situaciji u ispunjenom, članovima i simpatizerima, prostoru Doma kulture Prozor-Rama, te poručio kako je došlo vrijeme za pobjedničku poruku iz Rame.

Predsjednik Općinskog odbora Drago Tule pozdravio je sve nazočne stranačke članove i goste te podijelio svoje viđenje trenutne situacije u Rami, naglasivši kako HDZ BiH u Rami pripremajući se za predstojeće izbore radi sa ljudima. Raspoloživi kadrovski potencijal i dalje će biti na raspolaganju u provođenju politike HDZ-a BiH kako bi se stvorili preduvjeti za poduzimanje pozitivnih promjena.

Ilija Petrović, prvi predsjednik OO HDZ-a BiH Rama, svojim se govorom osvrnuo na dane osnivanja stranke i situacije koja je tada vladala u Rami. Petrović je poručio kako i danas, unatoč činjenici što HDZ BiH čini oporbu u Rami, stranka nije izgubila svoj pozitivni pravac za obranu nacionalnog interesa i zajedništva.

Prije svečane sjednice položeni su vijenci i upaljene su svijeće kod spomen obilježja u Prozoru za sve poginule branitelje te poginule i umrle članove i simpatizere HDZ-a BiH u Rami.

Obljetnici su uz predsjednika Čovića nazočili i Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH i zamjenica predsjednika HDZ BiH, Vjekoslav Bevanda, ministar financija i riznice BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH, Bariša Čolak, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH, Josip Grubeša, ministar pravde BiH te brojno izaslanstvo dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti sa svih razina.

Previous articleMate Rimac: ‘Monaco je nevjerojatan, ali meni je i dalje draža Hrvatska, pa čak i moje Livno’
Next articleMinistarstvo branitelja demantira neistine u medijima: “Ministarstvo ne provodi javnu nabavu, pa nije moglo pogodovati”