Home Ekonomija Dr. Čović u Širokom Brijegu na sastanku s gospodarstvenicima o mjerama suzbijanja...

Dr. Čović u Širokom Brijegu na sastanku s gospodarstvenicima o mjerama suzbijanja posljedica pandemije

658
0

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine dr. Dragan Čović danas je u Širokom Brijegu održao sastanak s gospodarstvenicima i predstavnicima državne, federalne i županijske razine vlasti.

Prezentirane su mjere koje federalna i županijska vlada poduzimaju pri otklanjanju negativnih posljedica pandemije. Gospodarstvenici su upoznali predstavnike vlasti sa poteškoćama s kojima se susreću na terenu pri poslovanju u ovim otežanim uvjetima.

Potaknuti trenutnim ekonomskim trendovima u Bosni i Hercegovini i diljem svijeta, dužnosnici su istaknuli planirani rebalans proračuna kojim će se osigurati maksimalna razina pomoći trenutno zatvorenim obrtima sukladno odlukama Stožera civilne zaštite, kao i dodatnim zakonskim aktima koji će pratiti odluke i potrebe gospodarstva.

Također, istaknuto je očekivanje u pravednu raspodjelu sredstava Međunarodnog monetarnog fonda kojim će se razina zakonske i financijske spremnosti suzbijanja posljedica podići na višu razinu, uz žurne prenamjene sredstava planiranih za stabilizaciju svih županija, ali i gradova i općina.

Razgovarano je i o svim oblicima raspodjele materijalne i financijske međunarodne pomoći, europskih fondova za pomoć gospodarstvu kao i kreditnim sredstvima i kreditnim aranžmanima međunarodnih financijskih institucija.

Zaštita radnih mjesta i radnika su, uz zaštitu gospodarskih subjekata, naglašeni visokim prioritetom, napominjući da je nužno donijeti sve odluke kako bi se zaštitila individualna i kolektivna ekonomska stabilnost.

Previous articleZovu me Sjećanja “Suze i smij naroda nevirnog (1)”
Next articleDžoić: Nedopustivo da se zločini nad Hrvatima nazivaju sporadičnim incidentima