Home Ostalo “Europski dužnosnici izmjenu Izbornog zakona smatraju prvom važnom zadaćom BiH”

“Europski dužnosnici izmjenu Izbornog zakona smatraju prvom važnom zadaćom BiH”

955
0

Marija Pejčinović Burić, hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova nakon sastanka s Draganom Čovićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH izjavila je da je europski put pomirenja jamac bolje zajedničke budućnosti za BiH, Hrvatsku i Srbiju, javlja N1 televizija.

Pejčinović Burić je istaknula i to da je s Čovićem razgovarala o izbornom zakonu, te je ocijenila da je to najvažnija tema u BiH.

“Legitimna predstavljenost Hrvata je ključ za opstojnost. Sve druge aktivnosti su važne, ali pitanje izmjene izbornog zakona na način da se uvaži legitimitet leži u Ustavu BiH”, kazala je pručivši:

“Treba se vratiti izvorišnim postavkama Daytonskog mirovnog sporazuma”.

Pejčinović Burić je dodala da europski dužnosnici, prilikom predaje odgovora na Upitnik Europske komisije, ponovili da je prva važna zadaća BiH izmjena izbornog zakona.

Pejčinović Burić je kazala da je Sveučilište u Mostaru “stožerna institucija Hrvata u BiH”, te da je ključna institucija visokog obrazovanja za ostanak Hrvata u BiH.

Istakla je da će sutra, tijekom trilateralnog sastanka između tročlanog Predsjedništva BiH, predsjednice Hrvatske i predsjednika Srbije biti govora o odnosima između zemalja.

Previous articleHrvatsko razočaranje !!!
Next articleU gradu na Neretvi danas summit šefova država BiH, Hrvatske i Srbije