Home Europa U gradu na Neretvi danas summit šefova država BiH, Hrvatske i Srbije

U gradu na Neretvi danas summit šefova država BiH, Hrvatske i Srbije

1225
0

Trilateralni sastanak šefova država Bosne i Hercegovine, Hrvatske i  Srbije
održat će se danas u Mostaru. Zanimljivo je kako za  trailateralni sastanak šefova država triju zemljama, ne prvi put, nije izabran ni jedan od glavnih gradova spomenutih zemalja, već upravo Mostar, kao jedini istinski višenacionalni grad, poveznica triju naroda i država. Summit u Mostaru, nesumljivo je i potvrda diplomatskih sposobnosti hrvatskog člana Predsjedništva BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Upravo će se u njegovu, odnosno uredu aktualnog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića, u Mostaru, susrest i razgovarati članovi Predsjedništva BiH  s predsjednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Sastanak bi trebao početi u 12, a završiti u 13, 30 sati. Tema sastanaka bit će odnosi tri zemlje s naglaskom na riješavanje pitanja međusobnih granica, najavio je Čović.

Špekulira se kako će se na sastanaku razgovarati i o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Nakon toga od 13.45 do 14.15 u hotelu Mepas predviđen je sastanak predsjedatelja i članova Predsjedništva BiH, Čovića, Izetbegovića i Ivanića, predsjednice Republike Hrvatske i predsjednika Republike Srbije Kolinde Grabar Kitarović i Aleksandra Vučića s ministrom vanjskih poslova BiH, Igorom Crnatkom, potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Marijom Burić Pejčinović i prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

Oko 15 sati, u hotelu Mepas, predviđeno je zajednička press konferencija članova Predsjedništva BiH te predsjednice Hrvatske i predsjednika Srbije.

Današnji summit pratit će jake mjere osiguranja, ali i veliki broj domaćih i inozemnih novinara.

Previous article“Europski dužnosnici izmjenu Izbornog zakona smatraju prvom važnom zadaćom BiH”
Next articleRukometni vratar iz Mostara sportska je priča dana, podvig mu je za pamćenje