Home BIH FEDERALNI MINISTAR PROMETA I KOMUNIKACIJA” Denis Lasić obišao gradilišta Južne obilaznice...

FEDERALNI MINISTAR PROMETA I KOMUNIKACIJA” Denis Lasić obišao gradilišta Južne obilaznice Mostara i magistralne ceste Neum – Stolac

550
0

Federalni ministar prometa i komunikacija, Denis Lasić, danas je posjetio gradilišta Južne obilaznice Mostara i magistralne ceste Neum – Stolac, javlja Hrvatski Medijski Servis.

U pratnji Uprave JP Ceste FBiH, te predstavnika nadzora i izvođača radova, ova posjeta je imala za cilj praćenje dinamike izvođenja radova na ovim važnim infrastrukturnim projektima te sagledavanje eventualnih posljedica pandemije COVID-19 na niskogradnju u FBiH.

„Višedesetljetni problem odvijanja tranzitnog prometa kroz jezgro grada Mostara na magistralnoj cesti M-17, je u fazi visokog prioriteta i realizacije. Zbog ranijeg nedostatka sluha za ovaj problem, prilikom preuzimanja pozicije federalnog ministra, ovo je bio jedan od mojih najvažnijih zadataka da, zajedno sa Upravom JP Ceste Federacije, krenemo ka izgradnji Južne obilaznice Mostara“, izjavio je Lasić te istaknuo kako će „za dvije godine, po završetku izgradnje, Južna obilaznica doprinijeti jačanju organizacije prometa u Mostaru a i samoj Hercegovini, kao i rasterećenju gradskog središta opterećenog prometnim zagušenjima“.

Izgradnja magistralne ceste Neum – Stolac od izuzetnog značaja jer će se njenom izgradnjom riješiti problem prometne povezanosti obale Jadranskog mora i područja Neuma sa ostatkom HNŽ, skratiti vrijeme putovanja te unaprijediti sigurnost svih sudionika u prometu.

“Ovaj nedostatak prometne povezanosti Neuma sa ostatkom zemlje se najviše osjetio zbog uvođenja protupandemijskih mjera susjednih država, kada je naš jedini grad na moru imao značajan rast turizma. Trenutno je u svim etapama izvođenje radova u završnoj fazi, osim na posljednjoj dionici Hutovo – Stolovi gdje možemo vidjeti strojeve koji rade u punom pogonu, koji nisu zaustavljeni čak ni zbog epidemiološke situacije izazvane korona virusom. Završetkom ove dionice će se kompletirati izgradnja magistralne ceste Neum – Stolac, ukupne dužine od 36 km, a s tim dokazujemo da timskim radom možemo postići puno više za razvoj gospodarstva i bolje uvjete za građane cijele Bosne i Hercegovine čak i u ovo pandemijsko vrijeme“, istaknuo je Lasić.

Inače, radovi na dionici Stolovi- Hutovo, prema ugovor s izvođačem trebaju biti završeni do kraja godine, a time i kompletna cesta Stolac- Neum./HMS/

Previous articleTuga u Hercegovini: Dvije djelatnice škole preminule od posljedica zaraze koronavirusom
Next articleGeneral Ljubo Ćesić-Rojs “Prijatelju moj…(Generale Mića). znakovito da si nas napustio na Dan HVOa