Home BIH (FOTO) Marin Topić: Dođi da vidiš dođi da se diviš

(FOTO) Marin Topić: Dođi da vidiš dođi da se diviš

256
0
SHARE

Tiskovna konferencija povodom velike samostalne izložbe Marina Topića održana je danas u Hrvatskome domu herceg Stjepan Kosača.

– Oglas –

Jeste li dijabetičar? Izliječite se od kuće!

 

Na tiskovnoj koju je vodila Misijana Brkić Milinković rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije HT Mostar, osim Marina Topića nazočili su Marija Buntić rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija u EP HZ HB d.d. Mostar i Vladimir Filipović, povjesničar umjetnosti sa Sveučilišta u Mostaru.

Na početku se nazočnima obratio Marin Topić koji se zahvalio sponzorima bez kojih ove izložbe ne bi ni bilo, te Sveučilištu u Mostaru na čelu s rektorom Zoranom Tomićem, Marinu Ivanoviću te Milanu Bešliću koji su mu pomogli postaviti ovu veliku izložbu. Marin se zatim sjetio svoje prve izložbe Moja kršna Hercegovina koja je izložena 28.07.1984. godine na Širokom Brijegu koju je pogledalo 30.000 mladih jer je održana u vrijeme susreta mladih. Nakon toga su uslijedile izložbe u Sarajevu, Zagrebu, Njemačkoj i Americi.

Ova koja slijedi u četvrtak je 16. po redu, i na njoj će između ostaloga biti predstavljeno sedam slika s motivima skulptura legendarne Babe Penavuše sa Širokog Brijega. U tijeku konferencije Marin je spomenuo i svoju obitelj, a pričajući o svojim roditeljima pojavile su i suze u umjetnikovim očima. Marin ne bio Marin kada se ne bi dotakao politike i majorizacije jednoga naroda u srcu Europe te je istakao da je žalosno da Hravtima u 21. stoljeću drugi biraju predstavnike. Marin se dotakao i velikog uspjeha HŠK Zrinjski, te spomenuo velike Hercegovačke sportaše Bojana Bogdanovića i Marina Čilića i njihove vrhunske uspjehe i rezultate. Na koncu je Marin pozvao sve na izložbu riječima: Dođi da vidiš, dođi da se diviš i naravno dodao Ponosna moja je zemlja Hercegovina.

– Oglas –

Ispred Sveučilišne galerije i Sveučilišta u Mostaru nazočnima je govorio Vladimir Filipović, zatim Marija Buntić iz EP HZ HB, te Misijana Brkić Milinković iz HT Eroneta kao predstavnice sponzora ove velike izložbe.

Izložba naziva „Oblik vode“ koja se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika HNS-a Dragana Čovića biti će otvorena u četvrtak, 2. lipnja 2022. godine s početkom u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača.