Home BIH ŽO HDZ BiH ZDŽ: Još jedan sramni incident nacionalne i vjerske netrpeljivosti...

ŽO HDZ BiH ZDŽ: Još jedan sramni incident nacionalne i vjerske netrpeljivosti prema Hrvatima

321
0
SHARE

Dana 31.5.22. na spomen obilježju hrvatskim braniteljima u Jelahu, lokalni kvazinovinar Miralem Merdić pokušao je skinuti zastavu hrvatskoga naroda. U naumu su ga spriječili Danijel Pešić dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Tešanj i policijski službenici PS Tešanj, priopćeno je iz Županijskog odbora HDZ BIH ZDŽ.

Kao što su već upoznali javnost mnogo puta ranije, ovo, kako kažu, nije prvi slučaj skrnavljenja obilježja hrvatskog naroda na prostorima ZDŽ.

-Do sada su se događali u noćnim satima. Ovaj put se išlo to učiniti javno,na privatni prostor katoličke crkve uz snimanje kamerom, priopćeno je.

Županijski odbor HDZ BiH ZDŽ jasno osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja hrvatskog naroda, te njihovih simbola, pogotovo u onim mjestima gdje su manjina i svedeni na vrlo mali broj.

-Zastava, kao povijesni simbol hrvatskog naroda niti je neustavna, niti zabranjena. To dokazuje na stotine istih zastava diljem Bosne i Hercegovine, ali i presuda županijskog suda ZHŽ iz 2018 g. koja kaže: “Nije propisana krivična odgovornost za isticanje drugih zastava na teritoriji BiH, a ni Zakon o zastavi BiH ne propisuje krivičnu odgovornost za isticanje druge zastave”, priopćio je ŽO HDZ BiH ZDŽ.