Home Kultura Fra Mladen Rozić u Međugorju: Bez Boga svijet je već mrtav

Fra Mladen Rozić u Međugorju: Bez Boga svijet je već mrtav

522
0

U ponedjeljak 8. veljače 2021. večernju svetu misu u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju predslavio je fra Mladen Rozić, župnik u Župi Bukovici – Tomislavgrad.

U svojoj nadahnutoj propovijedi fra Mladen se osvrnuo na današnju situaciju globalnog kaosa, nametanja ateističke kulture i svjetske moći, raskrinkao je politiku nametanja dužničkog ropstva koji onemogućava čovjekovu individualnost i slobodu odluke.

Upitao se može li se taj virtualni čovjek susresti s Bogom? Vrlo teško. Nažalost napretka nema bez Boga. Jer Bog nas je za sebe stvorio! Jedini liječnik zapadne civilizacije i postmodernog čovjeka je Isus Krist i povratak njemu.
Podsjetimo: Fra Mladen Rozić rođen je 6. travnja 1957. u Ljutom Docu. Godine 1983. stupio je u novicijat Hercegovačke franjevačke provincije. Studij filozofije i teologije završio je u Sarajevu i Zagrebu. Diplomirao je 1991. na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu. Kao svećenik djelovao je u Ljubuškom – Humac, Širokom Brijegu, u New Yorku, Čerinu, Tomislavgradu. Sada je župnik u Bukovici. Povremeno se javlja sa svojim pjesmama u časopisu “Vitko” što ga tiska Matica hrvatska sa Širokog Brijega i glasilu “Stazama sv. Franje”. Više njegovih pjesama je uglazbljeno i izvođeno na Zlatnoj harfi. Pisao je pjesmotvore pod pseudonimom za nekoliko nosača zvuka (CD) duhovne glazbe. Objavio je četiri zbirke pjesama.

Prva je izišla 2014. pod nazivom “Put iz sna”. Druga je izišla 2015. pod nazivom “Dodir neba”, treća 2016. pod nazivom “Cjelov života”, a četvrta „Put riječi” ove godine. Autorov poetski govor jest o Bogu, o svijetu i čovjeku. Poetski govor je jedna vrsta proročkog govora. Svijet je takav kakav jest, ali je potrebno napraviti zaokret u ovoj našoj stvarnosti ukoliko se hoće živjeti u skladu s Božjom voljom.

https://www.youtube.com/watch?v=sndRXZ0K3Is&feature=emb_logo 

www.tomislavnews.com/Međugorje-info.com

Previous articlePovjesno politički komentar…nikad više zajedno…nakon livanjskog jednoumlja svi putevi vode u paralele.
Next articlePredsjedniče sazovi Središnji odbor, HDZ-e “krvari” a “žive rane” se množe.