Home BIH Generalni Konzul RH.Zoran Piličić u posjeti Bihaću

Generalni Konzul RH.Zoran Piličić u posjeti Bihaću

272
0
Danas smo posjetili grad Bihać i tom prigodom smo obišli Katolički školski centar, župu sv. Ante Padovanskog te naselja s pretežitim hrvatskim življem Golubić i Dobrenicu. Sastali smo se i s novoizabranim  gradonačelnikom gospodinom Elvedinom Sedićem.
U razgovoru s Martinom Jurić, direktoricom u Katoličkom školskom centru, upoznati smo s aktualnom situacijom u školi koju pohađa oko 270 učenika. Župnik župe sv. Ante Padovanskog fra Ivan Tučić informirao nas je o aktivnostima župe i skrbi za oko 1500 svojih župljana. U pretežito hrvatskom  naselju Dobrenica posjetili smo Marka, starosjedioca u svome selu, koji nikada nije napuštao svoj rodni kraj i, usprkos svojim poznim godinama, još uvijek skrbi o svojoj kući i imanju.
Na sastanku s gradonačelnikom g. Sedićem težišno smo razgovarali o uvjetima života, položaju i statusu oko 2000 Hrvata koji žive na području grada Bihaća. S tim u vezi aktualna je realizacija nekoliko projekata koji su od interesa za hrvatsku zajednicu i njihovu baštinu i kojima će grad Bihać dati potporu. Posebno je važno istaknuti projekt rekonstrukcije starog zvonika crkve sv. Ante  Padovanskog, zaštita starog katoličkog groblja sv. Lucije, trajno rješavanje sustavnog financiranja Katoličkog školskog centra u Bihaću i projekti infrastrukturne rekonstrukcije i održavanja u hrvatskim naseljima.
Previous articleIn memoriam don. Jozo Blažević – Joko
Next articleNajava: 43. sjednica Predsjedništva i 5. sjednica Središnjeg odbora HDZ-a BiH