Home Kultura GRABAR KITAROVIĆ I LAVROV SUGLASNI: Predstavnici naroda u BiH trebaju biti izabrani...

GRABAR KITAROVIĆ I LAVROV SUGLASNI: Predstavnici naroda u BiH trebaju biti izabrani prema Daytonskom sporazumu i presudama Ustavnog suda

894
0

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov razgovarali su u utorak na marginama Opće skupštine UN-a u New Yorku o parlamentarnim izborima u BiH u listopadu, složivši se da predstavnici triju naroda moraju biti izabrani prema Daytonskom sporazumu i odgovarajućim presudama Ustavnog suda BiH.

GRABAR KITAROVIĆ I LAVROV SUGLASNI: Predstavnici naroda u BiH trebaju biti izabrani prema Daytonskom sporazumu i presudama Ustavnog suda

Razgovarali su i o zagađenju zraka u Slavonskom Brodu, a Grabar-Kitarović je najavila da će se u listopadu sastati s čelnicima ruske rafinerije Zarubežnjeft iz Bosanskog Broda, kako bi lokalne stanovnike izvijestili o tome što je učinjeno na prebacivanju rada rafinerije s mazuta na plin.

“Neću reći da podnesu račun, nego da obavijeste stanovnike Slavonskog Broda o svemu”, rekla je Grabar Kitarović, prenosi Hina.

Osim toga, razgovarali su i o stanju u Agrokoru, a hrvatska predsjednica kaže da je stanje u Agrokoru “velikim dijelom riješeno”, nakon nagodbe vjerovnika u srpnju po kojoj je ruska banka Sberbank s 39,2 posto dionica postala najveći pojedinačni vlasnik zadužene kompanije.

“No još trebamo pomoć ruske strane da Agrokor stane na noge i postane uspješna kompanija kroz što će se omogućiti ne samo povrat duga vjerovnicima, nego i kapital i obrtna sredstva i zarada koja će biti na korist svim zaposlenicima, a posebno i kooperantskim tvrtkama”, izjavila je novinarima nakon sastanka.

Dodala je da se priprema uzvratni posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina Hrvatskoj, ali nije mogla reći kada bi do toga moglo doći

Previous articleZajedništvo u Rami: Hrvati će izabrati svoje legitimne predstavnike
Next articleMEDIJSKI UDAR BOŠNJAČKIH MEDIJA „OPERACIJA SIP BIH 2018“