Home BIH Tko je Ivan Penava da traži ostavku ministra Medveda, generala pobjedničke vojske

Tko je Ivan Penava da traži ostavku ministra Medveda, generala pobjedničke vojske

721
0

Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ reagirala je na izjavu gradonačelnika Vukovara Ivana Penave da ministar branitelja Tomo Medved mora podnijeti ostavku.

 

 

 

 

“Tko je Ivan Penava da ultimativno traži ostavku Tome Medveda, u Domovinskom ratu tri puta ranjavanog generala pobjedničke Hrvatske vojske?

Tko je Penava da za „nepoštivanje žrtve“ optužuje Tomu Medveda, čovjeka kojem je stariji brat, također ratni dragovoljac, poginuo prilikom oslobađanja Slunja u Oluji?!

Tko je Penava da određuje tko bi smio doći, a tko ne u Grad Heroj, dok je naša Vlada RH – predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem i potpredsjednikom Tomom Medvedom – proglasila 18. studenog Danom sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje neradnim danom upravo kako bi što više Hrvata moglo u dostojanstvu i zajedništvu odati počast žrtvi Vukovara i Škabrnje?!

Tko je Penava da za „gaženje vrijednosti Domovinskog rata“ proziva Tomu Medveda, ministra hrvatskih branitelja u čijem je mandatu donesen jedinstveni Zakon o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji te su učinjeni veliki iskorak u zaštiti prava i poboljšanju kvalitete života svih naših suboraca?!

Tko je Penava da poslije toliko godina za „krađu“ Kolone sjećanja – u kojoj oduvijek stupaju i pripadnici HOS-a – odjednom nasrće na Tomu Medveda?! Na dužnosnika čije je ministarstvo sve ovo vrijeme koordiniralo izradu programa obilježavanja Dana sjećanja i financiralo njegovu provedbu?!

Politikant Penava u biti čini sve ono za što druge optužuje: privatizira i svojata Dan sjećanja, unosi razdor među hrvatske branitelje i Hrvate dijeleći ih na podobne i nepodobne. Iako sam ni dana nije bio u Domovinskom ratu, prema njegovim bi „kriterijima“ u Vukovar smjeli doći isključivo oni koji glasuju za Domovinski pokret.

Dani sjećanja i Domovinski rat ne pripadaju Penavi i DP-u, nego svim hrvatskim braniteljima i svim hrvatskim građanima.

Penavi poručujemo da neće uspjeti Hrvatima ukrasti Dan sjećanja! Vidimo se 18. studenog u Vukovaru, Gradu Heroju Hrvatske i svih Hrvata”, navode u priopćenju  Zajednice branitelja HDZ-a „Gojko Šušak“ koje potpisuje predsjednik Miljenko Filipović.

D.M. /Foto: pxll

Previous articlePredsjednik Čović razgovarao s vodstvom Lovačkog saveza Herceg Bosne
Next articlePredsjednik Čović, predsjedateljica Vijeća ministara BiH Krišto i državni tajnik Središnjeg državnog ureda RH Milas uz nazočnost Gradonačelnika Mostara dr.Maria Kordića obišli gradilište Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru