Home BIH Predsjednik Čović razgovarao s vodstvom Lovačkog saveza Herceg Bosne

Predsjednik Čović razgovarao s vodstvom Lovačkog saveza Herceg Bosne

216
0

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH dr. Dragan Čović sastao se danas u Domu HDZ-a BiH u Mostaru sa izaslanstvom Lovačkog saveza Herceg Bosne.

Izaslanstvo Lovačkog saveza predvodio je Dragan Guberac predsjednik, te su na sastanku nazočili i Ivica Lučić tajnik, Mladen Čuturić, Maki Grle i Stojan Musa, zamjenici predsjednika Saveza.

Vodstvo Lovačkog saveza Herceg Bosne upoznalo je predsjednika Čovića sa stanjem i prilikama u lovstvu na području Federaciji BiH i svih županija, kao i aktivnostima  koje  Savez provodi, ističući kako se aktivnosti provode u skladu s planiranim programskim zadaćama te odlukama i zaključcima radnih tijela Saveza.

Razgovarano je i o Zakonima o lovstvu na svim područjima Lovačkog saveza, kao i gospodarenju lovištima. Istaknuti su izazovi koji imaju lovci i lovačke udruge po pojedinim županijama. Vodstvo Saveza istaknulo je i aktivnosti koje rade na unaprijeđenu i razvitku lovstva i zaštite i korištenja divljači, očuvanja prirodnoga staništa divljači te biološke i ekološke raznolikosti, lovne izobrazbe, njegovanja lovačke etike i običaja, kao i zaštite prirode i okoliša. Govoreno je i o radu radnih tijela Saveza, suradnji Saveza sa članicama, aktivnostima Saveza na državnoj i međunarodnoj razini i, osvrt na današnju poziciju Saveza. Rad Lovačkog saveza Herceg-Bosne uspješan je unatoč izazovima, istaknuto je, što potvrđuje i oko 10.000 članova, organiziranih u 42 članice.

Također, kazano je kako se planira unaprijediti startegija, zakonska regulativa, te raditi na projektima razvoja, stručnog osposobljavanje o uzgoju i zaštiti divljači kao i ostalih segmenata značajnih za razvoj lovstva.

Predsjednik Čović naglasio je važnu ulogu lovstva ali i dobrog funcioniranja Lovačkog saveza, izrazio je spremnost institucionalno pomoći lovstvu i Lovačkom savezu u razvitku i afirmaciji lovstva na cijelom području BiH.

Previous articlePredstavljena knjiga Klis – Neretvica župe Obri, Podhum/Žitače i Solakova Kula
Next articleTko je Ivan Penava da traži ostavku ministra Medveda, generala pobjedničke vojske