Home Ekonomija Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao sastanak s veleposlanikom Republike...

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao sastanak s veleposlanikom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldunom Koçem

1150
0

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i veleposlanik Republike Turske u BiH Haldun Koç na samom početku sastanka istaknuli su dobre političke i gospodarske odnose dviju zemalja. Posebno je istaknut značaj intenzivne gospodarske suradnje i partnerskog odnosa dviju zemalja, u prilog čemu govore i iznimno pozitivni ekonomski pokazatelji u proteklom razdoblju.

Na susretu je razgovarano o trenutačnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, te je pritom hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović upoznao veleposlanika Koça s nužnošću izmjene Izbornog zakona, istaknuvši kako je legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda na svim razinama prioritet.

Veleposlanik Koç je ovom prigodom naglasio otvorenost za suradnju i nove projekte koji će dodatno učvrstiti prijateljske odnose naših zemalja, te kazao kako se u tom pogledu nada što skorijem potpisivanju revidiranog sporazuma o slobodnoj trgovini između Republike Turske i BiH.

Na koncu susreta sugovornici su izrazili nadu u nastavak uspješne suradnje Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Previous articlePozdav iz” Svete Zemlje” od “Kraljice” Ankice Marić rođ. Ljubić Poklon vrijedan Blagosova
Next articleČOVIĆ ZA HMS: SIP nema ovlasti mjenjati Izborni zakon, pritisci i govor mržnje iz Sarajeva neće donijeti ništa dobro