Home Kultura Izaslanstvo Prvih dragovoljaca HVO u posjeti Neumu, kod Gradonačelnika Dragana Jurkovića…

Izaslanstvo Prvih dragovoljaca HVO u posjeti Neumu, kod Gradonačelnika Dragana Jurkovića…

850
0
Prvi  dragovoljci nastavljaju posjete hrvatskim  općinama.  Ovog puta je Neum destinacija, naravno da ništa nije slučajno, jer Neum je bio meta jugoarmije i strateški veoma važno uporište, ne samo zbog morske obale  nego i zbog presijecanja Hrvatske. Znanost i struka je mnogo radova posvetila ovoj temi.  Naš cilj je  jedinstven i nepromjenjiv, ISTINA i samo istina o Domovinskom obrambenom ratu  te veoma važnom ZAJEDNIŠTVU Hrvata, koje nema alternativu.
Vjerovatno će za mnoge ostati tajna , uloga braće Ivanković u  stvaranju Prve dragovoljačke postrojbe. Ne samo da se nije mogla zamisliti logistika, nego su bili i aktivni  prvi dragovoljci Stanko i Ivica Ivanković. A za Tonku Ivankovića možemo kazati da je bio jedan od utemeljitelja, materijalno pomagao a djelatnici  firme “Dubint” su  sudionici ratnih akcija. Zatim su tokarske strojeve preinačili za potrebe ratne proizvodnje, za izradu vojne ratne opreme.
Upravo Tonko Ivanković je danas voditelj izaslanstva Prvih dragovoljaca kod Načelnika Neuma Dragana Jurkovića.
Iskazana dobrodošlica i domaćinski prijem  na visokoj razini. Načelnik je ukratko predstavio Općinu Neum, kao temeljno uporište hrvatskog zajedništva  a zatim o važnosti  suradnje u nadolazećoj turističkoj sezoni uz sve mjere opreza zbog epidemije. Gospodin Tonko Ivanković, kao Prvi dragovoljac i kao biznismen izložio je svoj projekat ulaganja  u Neumu, a Načelnik Jurković obradovan iskazao  potporu  takvom ulaganju u turističke projekte.
Po završetku stručnih tema, Prvi dragovoljci su  u ime Zajedništva  Prvih dragovoljaca Načelniku zahvalili na prijemu i iskazanoj dobrodošlici te istom prigodom uručili Zahvalnicu i Sat sa Znakom Prvih dragovoljaca postrojbe Poskok bojne u BiH utemeljene 19.07 1991
Posjeta je  u duhu Zajedništva i u godini  obilježavanja 30 te obljetnice Prve dragovoljačke postrojbe.
Autor: Mladen Ljubić -Vajta@
Previous articleŠiroki Brijeg: U Jarama položeni vijenci za branitelje i održan mimohod
Next articleOdržan radni sastanak na temu prekategorizacije malograničnih prijelaza „Vukov klanac“ i „Duži-Imotica“