Home Kultura Izborni komentar: Najveći izazovi dolaze u najtežim vremenima

Izborni komentar: Najveći izazovi dolaze u najtežim vremenima

571
0
Domaćin i domaćinstvo, vrlo rijetko spominjani a važni u našem narodu.
Izbori su važni za svaku općinu i  grad, a najvažniji su za stolni grad Hrvata Mostar. Metode “ogađivanja” i osam godina “preživljavanja” (u kojoma je zlo uživalo) su sustavno kreirane kako bi na izborima 2020 demokratski izgubili Mostar, stolni grad Hrvata.
Lokalni izbori 2020 su zaista povijesni i posebni, a to potvrđuje i ujedinjenost Bošnjaka za osvajanje Mostara i Stoca.
Samo mala napomena, 28.9.1993. Prvi bošnjački sabor kad su Muslimani postali Bošnjaci i od tada sustavno prisvajaju povijest Bosne koja nikad nije bila muslimanska.
2020 godine se osjećaju  toliko snažni da negiraju demokratska i politička prava tri konstitutivna naroda,  temelj postojanja BiH.
Analizirajući stanje i liste po gradskim područjima vidljiv je cilj i “dogovorena raspodjela” bošnjačkih političkih opcija:
Jug:  samo lista SDA što znači da će svaki Musliman će glasovati jedinstveno
Jugozapad: samo lista SDP i SDA (vraća se dug iz JUG i ima prostora za obje opcije po broju glasača a računaju na “ogađene” hrvate bez identiteta i svijesti da su ovo popis stanovništva i omjer snage hrvatskog bitka u BiH – kako jr rekao Alija “nikad se ne umoriti”, a drugi će se umoriti i popustiti)
Hrvatski korpus u Mostaru treba biti “izdržljiv” na sve “ogađenosti” i ne popustiti, okupiti domaćine svakog kućanstva kroz mjesne zajednice i gradska područja, to su i dragovoljci, i branitelji, i zapovjednici, koji vrlo dobro osjećaju stvarnost života, a svjedoci su cijene slobode. Sve uključiti u tim.
Jedinstveno za  grad Mostar
Kapetanu dr. Mariju Kordiću želimo obilje Božijeg blagoslova i Salomonove mudrosti, kako bi se okružio najboljim provjerenim igračima (sportskim riječnikom kazano) koji imaju mnogo utakmica u nogama, daj im slobodu djelovanja. Tim dobija utakmicu. Najjača postava je “12 žigosanih” a to su 11 igrača i publika.
Nikad ne zaboravite “lijepa riječ i željezna vrata otvara”
Nacionalna svijest ruši  granice, zablude, a čuva sve najvrijednije, živi u srcu, neuništiva je uz samo jedan uvjet da poštuje i živi Božije Zakone.

Mladen Ljubić-Vajta”Molitva za one koji život dadoše za Hrvatsku”

 

Zahvaljujemo ti Gospodine Bože za naše prijatelje, sve naše pretke koji su život dali u obrani Domovine Hrvatske.
Zahvaljujemo ti na njihovoj hrabrosti i odlučnosti
na njihovoj spremnosti za dom i Domovinu.
Zahvaljujemo ti na svemu prijateljstvu što nam je
od njih poteklo, za mir koji su unosili u nas.
Zahvaljujemo što su se kroz patnju naučili poslušnosti
i što su u mjenama ovog nestalnog života zavrijedili naše poštovanje.
Molimo te, ne daj da se izgubi ili zaboravi išta od njihovih napora ono što su živjeli i činili, a osobito ono što su dali za slobodu Domovine.
Nauči nas, kao i one koji će doći poslije nas, cijeniti sve što njima bijaše sveto, te da nas njihov primjer
i njihova žrtva sve više nadahnjuje.
Molimo te, neka oni nastave živjeti u svojoj djeci, unucima, svima nama, u našim srcima i smjelosti našega života, u našim mislima i savjestima.
Učini Gospodine, da nas njihova žrtva, danas, sve više povezuje, te u miru i prijateljstvu,  zajednički, upoznamo tvoje obećanje, da ćeš i nama biti vjeran kad umremo.
Pokoj vječni daruj im Gospodine.
Previous articleEnisa Angie Milinović “GROZNO,POLETI PJESMO i ANĐEO ČUVAR”
Next articleMarko Ljubić: Mali koraci velikih ljudi – Društvo novinara Herceg Bosne