Home Kultura “Javna Potpora JULINETI JURIĆ i HDZ-u HNŽ-a od “Ratnih Zapovjednika “HVO-Poskok-Bojnei poziv...

“Javna Potpora JULINETI JURIĆ i HDZ-u HNŽ-a od “Ratnih Zapovjednika “HVO-Poskok-Bojnei poziv svim Braniteljima da daju svoju potporu

1223
0

Kao što smo ranije najavili, donosimo vam zanimljivu priču s Julinetom Jurić s kojom smo se susreli nakon 25 godina na obilježavanju obljetnice Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB u Ravnom.

Taj susret nas je vratio unatrag 25 godina kad smo kao pripadnici Poskok bojne došli u Bijelo Polje na prvu crtu bojišnice i zatekli djevojku koja nas je najsigurnijim putem dovela do sela (Neretve). Djevojka koja niti jedan dan nije bila u izbjeglištvu.

Pitali smo Julinetu za mišljenje o BiH nakon 25 godina.

Bila sam mlada, ali sam imala dovoljno godina da shvatim kako mi tada pišemo povijest. Čvrsto sam vjerovala da naši djedovi, očevi i braća hrabroga srca, s vjerom u bolje sutra, brane naša stoljetna ognjišta stvarajući naraštajima koji dolaze slobodnu i prosperitetnu državu. Ako sam nekad i zamišljala kako će moja država izgledati za 25 godina, nadala sam se da će to biti moderna, izgrađena, demokratska država, gdje su narodi koji u njoj žive konstitutivni sa svim pravima i slobodama. Država s izgrađenom infrastrukturom u kojoj cvjeta gospodarstvo. Država u koju su se vratili svi oni koji su tijekom ratnih godina bili prognani sa svojih stoljetnih ognjišta. Sanjala sam da će broj stanovnika u mojoj državi stalno rasti, da će mladi ovdje dobiti najkvalitetnije obrazovanje, a potom i mogućnost da isto implementiraju na najbolji način u razvoj svoje države. Tako je to trebalo izgledati u budućnosti kada smo prije 25 godina bez razmišljanja, svi, bez iznimke stali na prve crte bojišnice. Naši branitelji nisu svoje živote davali za obranu svojih domova da bi danas njihovi potomci bili primorani ići u svijet i tamo tražiti neko bolje sutra. Željeli su da ovdje grade svoj dom.

Moram spomenuti kako nitko od nas tada nije mogao zamisliti da će doći vrijeme ili politika koja može osporiti njihova krvlju stečena prava. Pitam se je li moguće da jedna loša politika koja se dogodila 2011. godine masovno ukine prava našim braniteljima pa mnogi i danas pravdu traže na sudovima?

Poštovani birači, meni se sad pruža prilika da kao zastupnica u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije otvoreno progovorim o svim navedenim problemima koji tište braniteljsku populaciju. Smatram kako se svim braniteljima moraju vratiti njihova stečena prava.  Ne dozvolimo da se ponovi 2011. godina kada je  mnogobrojnim hrvatskim braniteljima  platformaška politika na čelu s tadašnjim SDP-ovim ministrom Helezom, ukinula njihova prava.

 

 

Treba im se osigurati adekvatna zdravstvena skrb, to je gorući problem među ovom populacijom. Tu prvenstveno mislim na otvaranje ambulanti za naše branitelje i formiranje mobilnih timova koji će im 24 sata dnevno biti na usluzi.

Poštovani branitelji i svi sudionici Domovinskoga rata, moje ime se nalazi na 6. mjestu na listi kandidata HDZ-a BiH i koalicije HNS-a za Skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije, izađite na izbore i svojim glasom mi pružite podršku. Učinimo zajedno da BiH postane država za koju smo prije 25 godina bili spremni položiti svoj život. Učinimo zajedno da BiH već sutra bude siguran dom našoj mladosti i naraštajima koji tek dolaze.Slikovni rezultat za julineta jurić

Previous articleIstraživanje javnog mišljenja među Bošnjacima u FBiH – Opći izbori 2018.
Next articlePoruka zajedništva počiva u Središnjoj Bosni: HDZ BiH je najjača stranka u Uskoplju