Home Ostalo Kakva se poruka šalje Hrvatima Živinica proglašenjem Željka Komšića počasnim građaninom? “Od...

Kakva se poruka šalje Hrvatima Živinica proglašenjem Željka Komšića počasnim građaninom? “Od nameta nema selameta”

508
0
SHARE

Kao parlamentarna stranka u Gradskom vijeću Živinice koja pored svih prava,obveza i zadaća koje iz toga proizilaze, odnosno prava i obveze da sudjeluje u rješavanju svih lokalnih pitanja od značaja za sve građane našega grada,ima i obvezu i zadaću da skrbi o pravima i interesima hrvatskog naroda našega grada, a za što je legitimitet i legalitet dobiven na posljednjim lokalnim izborima gotovo 95- postnom potporom istih tih Hrvata, stoji u priopćenju Gradskog odbora HDZ Bih Živinice.

GO HDZ BiH Živinice ističe kako im je neshvatljiva  i u isto vrijeme neprihvatljiva odluka Gradskog vijeća Živinice o proglašenju Željka Komšića počasnim građaninom i tog grada pogotovo ako znamo da je opće poznata činjenica da isti obnaša poziciju hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine protivno gotovo apsolutnoj volji volje istog naroda kojeg bi trebao predstavljati

S tim u vezi Gradski odbor HDZ BiH Živinice svim političkim subjektima tog grada, kao i svim  sugrađanima, postavio je nekoliko pitanja:

– Može li nam bilo tko pojasniti čime je Željko Komšić zadužio naš grad da bude proglašen počasnim građaninom?
– Koji je doprinos Željka Komšića promociji našega grada?
– Koji su to infrastrukturni ili bilo koji drugi projekti koje je predložio, podupro ili na bilo koji drugi način afirmirao koji su doprinijeli razvoju našega grada?
– Koji je doprinos Željka Komšića u očuvanju multietničnosti i multikulturalnosti našega grada i očuvanju suživotu njegovih građana?
– U gradu Živinice Željko Komšić je dobio više od 7.800 bošnjačkih glasova i ne više od 10 hrvatskih glasova, zar to nije bilo dovoljno već ga se mora proglasiti i počasnim građaninom. Kakva nam se to poruka šalje?
– Zar u ovoj prelijepoj nam domovini nema osoba iz javnog, sportskog, kulturnog i drugih polja života koji su zaslužili da ponesu ovu laskavu titulu a koji su daleko više učinili za naš grad od Željka Komšića, čiji je jedini doprinos unošenje stalnog prijepora između Hrvata i Bošnjaka?
– Na kraju želimo citirati stihove jedne naše sevdalinke koja u samo četiri riječi oslikava Bosnu i Hercegovinu kao i život u njoj. „Od nameta nema selameta“, stoji u priopćenju GO HDZ BiH Živinice.