Home Ekonomija Kolinda na kongresu EPP-a: Bit ću prva žena koja će osvojiti dva...

Kolinda na kongresu EPP-a: Bit ću prva žena koja će osvojiti dva mandata

739
0

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović govorila je na kongresu Europske pučke stranke (EPP) koji se održava u Zagrebu. Na početku je istaknula kako joj je zadovoljstvo biti na kongresu EPP-a.‘Mnoge se stvari događaju prvi put prvi kongres EPP-a u Zagrebu, prvi put Hrvatska predsjeda Europskim vijećem, prva žena vodit će Europsku komisiju’ kazala je Grabar Kitarović

Dodala je i da je ona prva žena predsjednica Hrvatske, a vjeruje da će uskoro biti i prva žena koja je osvojila dva mandata u Hrvatskoj.

‘Mi u Hrvatskoj dobro znamo koja je cijena borbe protiv tiranije, opresije i represije. Ustali smo iz pepela i zajedno s partnerima gradimo Europu koja daje nove prilike’, poručila je Grabar Kitarović govoreći o važnosti projekta Europske unije koju smatra jednim od najvažnijih u povijesti.

Govorila je i o važnost da se Europska unija proširi i na naše susjedstvo. ‘Ako EU ne reagira brzo netko drugi će to učiniti i europski projekt neće biti dovršen’, kazala je Grabar Kitarović. Smatra da je jugoistok Europe važno geopolitičko sjecište gdje se prelamaju mnogi interesi.

Potom se osvrnula i na budućnost Europske unije. ‘Ono što nam danas najviše treba su liderstvo i vizija’, poručila je Grabar Kitarović.

Zaželjela je uspjeh Ursuli von der Leyen i Donaldu Tusku na funkcijama koje preuzimaju. Dodala je da trebamo zaštiti naš način života ako želimo sačuvati budućnost Europe u kojoj želimo živjeti.

R.I. /Foto:ured predsjednice

Previous articleZoran Tegeltija imenovan za mandatara za sastavljanje novog Vijeća ministara
Next articleMARKO LJUBIĆ: Bago nije ‘ugrizao’ Škoru!