Home Ostalo Kolinda objasnila zašto je Škori pokazala srednji prst

Kolinda objasnila zašto je Škori pokazala srednji prst

618
0
SHARE

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović reagirala je na izjavu Miroslava Škore i Nine Raspudića o pobačaju u slučaju ako su žene silovane.

Objava fotografije u Jutarnjem listu izazvala je dvojbe je li riječ o fotomontaži ili je fotografija autentična, a dvojbu je riješila sama Grabar Kitarović objasnivši zašto je to učinila.

“Vidim kako mnoge žene danas šalju selfije “srednjeg prsta”. Da, u normalnim okolnostima to je nepristojno, ali u ovim okolnostima to je znak ne samo političkog protesta, već odluke o tome kuda ide naše društvo. Upravo zbog toga i ja dižem srednji prst” rekla nam je Kolinda Grabar-Kitarović za Večernji list i dodala:

“Uvijek za život! Uvijek kad je to moguće. Ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritisaka okoline. Bez stigmatizacije. Bez patrijarhalizma”, kazala je.

Ranije je uz objavu fotografije poručila:

“Pridružujem se svim ženama koje ovim “nepristojnim” činom pokazuju svoj stav i dižu glas protiv onih koji nas pokušavaju vratiti stoljećima unazad. Prošlo je vrijeme kad je žena sjedila u ćošku i čekala što će “baja” reći.

Uvijek sam bila za život, ali i za život koji ima pravo na izbor. Bez pritiska, bez stigmatizacije i uvjetovanja, posebno u najosjetljivijim životnim situacijama poput silovanja.”

Miroslav Škoro je jučer u sučeljavanju s Gordanom Jandrokovićem u studiju Večernjeg lista kazao kako bi se u slučaju silovanja žena trebala dogovoriti s obitelji što učiniti ako zatrudni, dok je Nino Raspudić, kroz pitanje, sugerirao bi li pobačaj trebalo dozvoliti silovanim ženama.

Megy M. /Foto: privatna arhiva KGK