Home BIH KORDIĆ: Grad Mostar odbio dati suglasnost javnom isticanju potpore Izraelu ili Palestini

KORDIĆ: Grad Mostar odbio dati suglasnost javnom isticanju potpore Izraelu ili Palestini

168
0

MOSTARSKI GRADONAČELNIK POZIVA NA PRESTANAK ŠIRENJA MRŽNJE

Grad Mostar odbio je dati suglasnost bilo kakvom javnom isticanju potpore Izraelu ili Palestini, s obzirom da bi takva istupi mogli stvoriti negativnu atmosferu u gradu, objavio je na svom Facebook profilu mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Mario-Kordic-Hum - Istinomjer

Hamasov napad na Izrael te izraelski protunapad na Gazu podijelili su bh. društvo, te je dio bh. javnosti podržao jednu, a dio drugu stranu u tom sukobu, naveo je Kordić u svojoj objavi.

„Iako je takvu podjelu teško objasniti racionalno, ona je nastala i uz potporu neodgovornih političara predstavlja rizik za naše društvo u cijelosti. Kao gradonačelnik Mostara čvrsto osuđujem takve politike i pozivam sve koji istinski suosjećaju sa svim civilnim žrtvama rata i njihovim obiteljima da se ponašaju razumno i prestanu širiti mržnju i podjele“, poručio je mostarski gradonačelnik.

Dodao je kako je iz tog razloga odbio dati suglasnost za bilo kakav oblik javnog isticanja potpore bilo jednoj, bilo drugoj strani.

„U ovom kontekstu, službeno smo ispred Grada Mostara odbili dati suglasnost za bilo kakvo javno isticanje potpora i Izraelu i Palestini, upravo smatrajući kako takvi činovi stvaraju negativnu atmosferu u našemu gradu. Ovaj stav ćemo zadržati i dalje, nećemo poticati ni podržavati bilo kakve javne skupove koji mogu dodatno destabilizirati naše društvo. Budimo iskreno suosjećajni i poštujmo žrtve svih ratova, a prestanimo na bazi jeftinog politikanstva graditi političke karijere“, naveo je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Ranije su Udruženje bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva i Palestinska zajednica u BiH najavili da će u subotu, 28. listopada, u Mostaru organizirati skup podrške palestinskom narodu./HMS/

Previous articleU SJEĆANJE : ANDRIJA BARTULIĆ- TONI (1967.-2004.)
Next articleDaniela Jurčić: Ne smijemo dopustiti da žene budu žrtve samo zato što su žene