Home Kultura Krišto na svečanom otvaranju tvornice širokobriješke tvornice KS Aluminium

Krišto na svečanom otvaranju tvornice širokobriješke tvornice KS Aluminium

92
0

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto nazočila je svečanom otvaranju tvornice KS Aluminium u Širokom Brijegu, čime je naglašena potpora i značaj događaja za lokalni ekonomski napredak te stvaranje novih radnih mjesta.

Krišto je istaknula važnost otvaranja novog pogona za investitore, obitelji Soldo i Kneer, kao i za sve zaposlene u tvornici.

Naglasila je kako je ovo otvaranje od iznimne važnosti ne samo za tvrtku i njezin razvoj, već i za širu lokalnu zajednicu, te za gospodarstvo Županije Zapadnohercegovačke i Bosne i Hercegovine u cjelini.

Posebice je ukazala na značaj izgradnje vlastitih proizvodnih kapaciteta te činjenicu da će većina proizvoda biti plasirana na tržište Europske unije, što je dovoljan pokazatelj i činjenica koja potvrđuje visoko pozicioniranje ove tvornice u regionalnom i međunarodnom kontekstu.

Otvaranje tvornice KS Aluminium simbolizira zajednički napor za jačanje ekonomije i stvaranje novih prilika za sve građane Bosne i Hercegovine, te potvrđuje ključnu ulogu privatnoga sektora u tome procesu, priopćeno je iz Ureda predsjedateljice Vijeća ministara BiH./HMS/

Previous articleRadica Leko……STREPNJA….
Next articlePonešto o poznatoj modnoj dizajnerici Radi Krivokapić Radonjić: Prava umjetnost je bez granica vremena i prostora