Home Kultura Mandžukić je preko noći postao svjetski hit, ovo su najbolje reakcije na...

Mandžukić je preko noći postao svjetski hit, ovo su najbolje reakcije na njegovu humanu gestu

461
0
SHARE

Bivši napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić odlučio je odreći se svoje plaće za mjesec ožujak u talijanskom velikanu Milanu jer zbog ozljede nije mogao nastupati.

Mandžukić je u Milan stigao u siječnju potpisavši ugovor na šest mjeseci, a zbog ozljede koju je zadobio krajem veljače bio je van stroja dva mjeseca, piše Gol.hr.

Prema navodima talijanskih medija, Mandžukićeva plaća u Milanu iznosi 300,000 eura, a Milan ju je odlučio donirati fondaciji koja potiče projekte koji pomažu ranjivim mladim osobama kako u socio-ekonomskom tako i obrazovnom smislu.

”Izvanredna gesta koja pokazuje profesionalnost i etičnost Marija Mandžukića. Ovime je pokazao koliko poštuje klub. Dakle, Mandžukić se odrekao plaće u korist Milanove klupske zaklade koja financira projekte povezane s mladim ljudima u teškom socijalno-imovinskom statusu. Zaklada promovira sport kao element socijalne uključenosti mladih”, rekao je predsjednik Milana Paolo Scaroni.

Mandžukić je tako preko noći postao vijest broj jedan u svijetu nogometa. Najpoznatiji svjetski mediji objavili su njegovu gestu: