Home BIH Marina Vukoja….In vino veritas…..

Marina Vukoja….In vino veritas…..

1276
0
Poslije dobrog ručka u slast je čašica vina! Naravno ako se može stati na čašici!   Vino je piće koje se radi od voća, a i od nekih žitarica koje je popularno na Dalekom istoku. Najpopularnije vino od žitarica je rižino vino. Uvijek kažem “dajte vi nama naše vino od grožđa”! Pravim i popijem vino od kupine, aronije, jabuke …. Ma sve su to vina koja daju posebnu voćnu noti na čovjekovu nepcu.
Uvijek se vratim ovom starinskom crnom vinu od grožđa. Eh još ako je slatkastog okusa i miriše na malinu ma to je presavršeno vino! Ljubitelji i znalci vina imaju istančane okuse, a ja puno manje, možda bolje reći nikakve. Ali znam koje je po meni doseglo savršenstvo!
Stoga dosežem police gdje su domaća vina. Prvo iz pijeteta prema svojoj zemlji, tradiciji i ljubavi. Po meni polica gdje stoje najbolja domaća hercegovačka vina je polica s tvrdeškim vinima.
Ta slatkasta nota ispuni nepce i daje dojam da se čovjek nalazi na božanstvenom mjestu, gdje oko njega lebde anđeli koji sviraju i pjevaju najljepše ovozemaljske ljubavne  pjesme i balade.
Vino koje se izdvaja po svojoj dubokoj, granitno-ljubičastoj boji sa notama ribizle-maline ili nekog bobičastog voća, duhana i čokolade na mirisu. Vjerujem da pogađate kako se radi o Merlotu, po meni vino broj jedan. To je vino koje je vrlo dobro izbalansirano, kod kojeg se glatki okrugli tanini i svježa kiselost kombinuju da bi se stvorio mekan i kremast osećaj u ustima, i kako bi se produžili ukusi uz dugotrajan završetak. Zato živjeli uz tvrdeško domaće crno vino! Uistinu je “In vino veritas”!
Previous articleVisoka izaslanstva ŽZH i HNŽ-a u posjetila Varaždinsku županiju
Next articlepredsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović u emisiji Pressing N1 televizije”Željko Komšić je “ključni” problem loših odnosa Hrvata i Bošnjaka u BIH