Home Scena Martina Romić iz Vojvodine najljepša hrvatica u narodnoj nošnji 2018.

Martina Romić iz Vojvodine najljepša hrvatica u narodnoj nošnji 2018.

1242
0

Martina Romić iz Vojvodine najljepša je Hrvatica u narodnoj nošnji, piše portal Tomislavcity.com

Po izboru posjetitelja Facebook stranice Udruge „Stećak“ MISS fotogeničnosti ove je godine Danica Vinčec iz Kanade, druga pratilja je Noemi Molnar iz Mađarske, lentu prve pratilje ponijela je Klara Jamić iz Njemačke dok je najljepšom djevojkom večeras proglašena Martina Romić iz Vojvodine.

U Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu večeras je održana završna večer 5. revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

 

Organizator ove svečanosti, kojoj je cilj očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini, i ove je godine Udruga „Stećak“ u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

Ove godine, u izboru je sudjelovalo devetnaest djevojaka iz Kanade, Sjedinjenih Američkih država, Njemačke, Rumunjske, Bolivije, Meksika, Švedske, Mađarske, Austrije,Crne Gore, Srbije Čilea, Italije, Makedonije, Australije, Kosova ali i zemlje domaćina Bosne i Hercegovine.

Izboru su nazočili brojni izaslanici i državni dužnosnici Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a u prosudbenom povjerenstvu, težak zadatak odabira najljepše od devetnaest prekrasnih djevojaka u jednako lijepim narodnim nošnjama, bili su: Marija Perić, poduzetnica iz Tomislavgrada, koja je ujedno svim sudionicama darovala svoju torbicu” Lovely bags“, Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu, Jozo Pavković glavni i odgovorni urednik “Večernjeg lista” za BiH, poduzetnik Ivan Miloloža, Petar Galić, ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije te pjevač Miroslav Škoro koji je svojim nastupom razveselio brojnu publiku.

Podsjećamo, cilj ovoga programa jest susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture te upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnoga identiteta.

Voditelj programa bio je kazališni glumac Ivan Đuričić, a uz Miroslava Škoru, tijekom večerašnjega programa nastupila je i vokalalna skupina Korijeni iz Sjedinjenih Američkih Država

Previous articleBOLJI OD RUSA NAKON PENALA
Next articleSinoć je bio opis onoga što je naš čovjek i što može kada ima pravoga Izbornika