Home Kultura Metličić: Lino je napravio najveću grešku u karijeri, podnio je ostavku dok...

Metličić: Lino je napravio najveću grešku u karijeri, podnio je ostavku dok je Hrvatska još živa

516
0
Izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar šokirao je javnost kada je nakon poraza od Argentine izjavio da odlazi nakon turnira.

U RTL-ovom studiju takav potez komentirao je Petar Metličić, bivši kapetan reprezentacije, kao i njegovi nekadašnji suigrači Goran Šprem te Drago Vuković.

Metličić: Najveća greška Linove karijere

Totalno promašeno. Červar je preuzeo odgovornost i to je ok. Ali zašto podnosi ostavku dok je Hrvatska još živa? Što ako dođemo u četvrtfinale ili polufinale? Što dalje? Kako ćeš ti motivirati tu momčad? Brod nije potonuo, a on je zadnji koji ga treba napustiti. Bio je vruć nakon utakmice, ali trebao je biti pametniji. Tužno je da će ovo biti kraj za njega, rekao je Metličić.

Nakon toga je dodao: Ovo je najveća greška njegove karijere. Pustimo utakmicu na stranu, to je sport. To se dogodi. Ali ovo napraviti i oprostiti se na ovakav način, to nije u redu.

S njim se složio i Goran Šprem:

Lino je jedan od naših najvećih trenera. Meni se nikad nije dogodilo da usred turnira trener da ostavku. I Francuska je znala biti 12. Ne padaju glave samo tako. Pitanje je kako će sada i savez reagirati. Čini mi se da je odmaknuo ekipu od sebe, dojam je kao da ih je ostavio na cjedilu. Znam da to nije htio.

Vuković: Igrači se moraju potući ako treba

Voditelj je pitao Dragu Vukovića tko treba preuzeti odgovornost.

Nije samo do kapetana, trebaju svi skupiti glave i regrupirati se. Neka se zatvore u jednu sobu. Mogu se i potući ako treba, bitno je da sve raščiste između sebe. Mi smo cijelo vrijeme gurali pozitivne stvari u prvi plan, ali to je sada stiglo na naplatu. Nismo bili pravi cijeli turnir, rekao je Vuković.

Još uvijek možemo proći. Argentina nije veliki favorit protiv Katara. Imali smo nedavno sličnu priču, na Euru u Poljskoj 2016. godine. Već smo počeli pakirati kofere, a onda se dogodilo čudo. Ništa nije gotovo, dodao je Metličić.

Metličić: 7 na 6 je glupost, treba igrati muški

Metličić je rekao da se protivi i igranju 7 na 6.

Slažem se s Karabatićem. To je meni ružno za gledati i to za mene nije rukomet. Treba igrati šest na šest, muški i dokazati se jesi li ili nisi. Sve drugo je prodavanje magle. Zašto bi to igrali ako dobivamo lagane golove, rekao je Metličić.

Složio se i Šprem:

Sedam na šest je šah. Svaka lopta mora biti maksimalno precizna, svaka figura na točno određenom mjestu da bi to uspjelo. Treba to znati igrati, ali mislim da sve više ekipa shvaća da se to ne isplati. Sve manje i manje se igra na taj način, vidi se već i na ovom turniru.

(www.jabuka.tv)

Previous articleŠirokobriješka tvrtka stigla od par metara kabela do osmog najvećeg izvoznika u BiH
Next articleMjesečni komentar: Ako si političar, radi svoj posao kako treba, odgovorno i transparentno….