Home Kultura Milanović na Kninskoj tvrđavi: Ovdje smo da se radujemo, a ne da...

Milanović na Kninskoj tvrđavi: Ovdje smo da se radujemo, a ne da likujemo

564
0
SHARE

Večerašnjim prijemom predsjednika Republike Zorana Milanovića za ratne zapovjednike Domovinskog rata na Kninskoj tvrđavi počinje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije “Oluja”.

Predsjednik Milanović uručio je odlikovanja Kruljcu, Kapularu, Milićevižu, Peternelu te Vojnoj policiji HVO-a i Postrojbi za posebne namjene Ludvig Pavlović HVO-a.

“Ovdje smo večeras i sutra da se radujemo svojim uspjesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima. Puno je i krvi i teških osjećaja palo za ovo da bi se ovo pretvorilo u likovanje. Ovdje smo da odlikujemo neke najbolje među nama.

To nisu odlikovanja da bih bilo koga povrijedio, nego da bih naglasio ispravnost i veličinu našeg puta. Ovaj grad Knin bio je i svet i proklet na neki način. 1995. je stavljena točka na “i” okupaciji Hrvatske. Oni najodlučniji su izvojevali ovu bitku. Da nije bilo vas, da nije bilo onih koji su vas vodili politički i vojnički, ovoga ne bi bilo. Nitko vam nije rekao da ovo napravite, to ste osmislili i napravili sami. U tome je veličina ove pobjede.

Bez specijalne policije, ova cijela akcija i velika organizacija koju ne može osmisliti baš bilo tko ne bi bila moguća i ne bi bila onakva kakva je bilo. Nije ovo zamišljeno da se ikoga ponizi. Vjerujem da će tu dobru namjeru shvatiti i naši prijatelji u Bosni i Hercegovini. To nije zamišljeno da se bilo kome stane na nogu. Ovo su važne stvari i ja ću ih stalno naglašavati”, poručio je Milanović u svom govoru.

 | Autor : Duško jaramaz/Pixsell