Home BIH VINKO MARIĆ

VINKO MARIĆ [MINISTAR POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA ZDK U POSJETU OPĆINI VAREŠ]

263
0

Općinu Vareš danas, 7. ožujka 2023. godine posjetio je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi ZDK, Vinko Marić (BH Inicijativa – Fuad Kasumović), sa suradnicima.

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

Kontakt informacije

Adresa: Kučukovići 2
 Tel:  032 460 750 | 460 751
 Fax: 032 460 752
 e-mail: min.poljoprivreda@zdk.ba
Sekretar: Samra Članjak
Ministar: Vinko Marić

 

U uredu načelnika Zdravka Maroševića razgovarali su o aktualnom stanju u poljoprivredi u Općini Vareš i mogućnostima razvoja ove djelatnosti.
“Moja posjeta načelniku je prva u mandatu, a nakon Vareša idem za Olovo. Želja nam je da posjetimo ruralne planinske krajeve jer u njima nije izražena poljoprivredna proizvodnja u kapacitetima koje imamo u dolini rijeke Bosne. Tu smo da prenesemo naše zamisli, a tražit ćemo od općine i resornih odjela poljoprivrede da nas izvijeste o trenutnom stanju i problemima, kako bi mogli izaći u susret i realizirati neke od projekata. Tu smo kako bi s narodom radili i gradili bolje sutra”, rekao je ministar Marić.
Načelnik Zdravko Marošević zahvalio se ministru na dolasku i planovima za buduću suradnju. “Glavni cilj današnje posjete je obilazak naših farmera i ljudi koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Razmijenili smo informacije o stanju u Općini Vareš iz svih resora koje pokriva. Naša poljoprivredna proizvodnja je primarno plastenička i farmerska. Ovo ministarstvo se do sad gotovo nikako nije pojavljivalo sa određenim projektima, posebno u Općini Vareš, a danas smo dobili uvjeravanja da će, nakon što naša stručna služba provjeri stanje u oblasti poljoprivrede, ovo ministarstvo iznaći način kako će pomoći u ovoj oblasti”, rekao je načelnik Marošević.
U znak zahvalnosti za posjet, načelnik Marošević poklonio je ministru Mariću fotomonografiju Vareša. Izjave za medije poslušajte u podcastu Hrvatskog radija “Bobovac” Vareš.
Previous articleZovu me Sjećanja:Ružica Andrić: ISTINA O BUGOJANSKOJ GRUPI
Next articleTjedni komentar…U- susret- XIV Saboru HDZ-BIH……