Home Ekonomija Ministrica Pendeš s veleposlanikom Republike Hrvatske u BiH Sabolićem

Ministrica Pendeš s veleposlanikom Republike Hrvatske u BiH Sabolićem

616
0
SHARE

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš primila je u ponedjeljak, 4. studenog 2019. godine veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Nj. E. Ivana Sabolića i vojnog izaslanika Republike Hrvatske brigadira Marina Gregorovića.

Ministrica Pendeš je izrazila riječi dobrodošlice te se zahvalila na potpori koju Republika Hrvatska, kao NATO zemlja, pruža BiH na njenom europskom i euroatlantskom putu. Istaknula je značaj realizacije mnogih aktivnosti suradnje dvaju ministarstava, među kojima je školovanje pripadnika MO i OS BiH u Hrvatskoj i zajedničko sudjelovanje u mirovnim misijama.

Hrvatski veleposlanik u BiH, Nj. E. Ivan Sabolić zahvalio se na riječima dobrodošlice, kao i na odličnoj suradnji i komunikaciji koju Ministarstvo obrane BiH ima sa Ministarstvom obrane RH, pri čemu je istaknuo da je u ovoj godini uspješno realizirano 77 aktivnosti. Veleposlanik Sabolić je naglasio da Hrvatska od 1. siječnja 2020. godine preuzima predsjedavanje Vijećem Europske unije, te da će i u tom kapacitetu pružati potporu BiH na njenom europskom i euroatlantskom putu.

Suradnja Ministarstva obrane Bosne i Hercegovine s institucijama Republike Hrvatske ocijenjena je izuzetno uspješnom, a izraženo je očekivanje za nastavkom ove suradnje i u budućnosti.

Također, tijekom sastanka ministrica Pendeš je izrazila očekivanja u pogledu skorog formiranja Vijeća ministara BiH.

(mod.gov.ba)