Home Scena Modna dizajnerica Jelena Bošnjak odškrinula vrata svijeta mitova i legendi

Modna dizajnerica Jelena Bošnjak odškrinula vrata svijeta mitova i legendi

1569
0

Kroz svoju najnoviju kolekciju The Mystic dreams dizajnerica Jelena BošnjakModna dizajnerica Jelena Bošnjak odškrinula vrata svijeta mitova i legendi predstavila je prelijepe odjevne komade inspirirane umjetnošću prerafaelita

 

Kao jedan od najekspresivnijih vidova umjetnosti moda je posvuda oko nas, no njena tumačenja mogu biti beskrajna. Ovako bi se u nekoliko riječi mogla opisati najnovija kolekcija Jelene Bošnjak, koja je u vrlo kratkom vremenu osvojila srca brojnih modnih sljedbenika. Dizajnerica sa splitskom adresom inspiraciju za kolekciju pronašla je u umjetničkim djelima prerafaelita, tajnovitog bratstva slikara iz 19. stoljeća koji su svojom otvorenošću i modernim pristupom slikarstvu izazvali pravu revoluciju u ustaljenim umjetničkim gledištima svoga vremena.


„Kroz cijeli svoj put u svijetu mode The Mystic dreams teži dubljem i simboličkom značenju. Osnovna je misao bila kroz modnu ideju i poseban estetski pristup oblikovati odjeću koja zrači arhetipskim svijetom mitova i legendi. Oscar Wilde je isticao tri osobine ovih umjetnika „koje engleska publika ne oprašta: mladost, snagu i entuzijazam.“ Navedene osobine te točke umjetničkog manifeta prarefealita platforma su na kojem i JB team gradi novu modnu ideju za skoro predstavljanje“ – izjavila je dizajnerica, koja je kreacije namijenila kako mladim djevojkama i poslovnim ženama, tako i pripadnicama ljepšeg spola koje preferiraju ekstravagantniji pristup odjevanju.


Bajkoviti elementi naziru se u prelijepo dizajniranim haljinama kojima notu ženstvenosti daju diskretne boje, prozračni materijali i igra crno-bijelim detaljima. Osim večernjih, kolekcija sadrži i dnevne varijante haljina i odjevnih kombinacija za svaku priliku te je sigurno da će lako pronaći put do novih modnih poklonika.


Pronađite i vi svoj kutak u svijet snova i mitova, otkrijte The Mystic dreams.


Fotografije: Ivan Gudić
Model: Mimi Rončević
Make up: Maja Banić

Previous articleBiH: Požari na području Ljubinja ugašeni, kritično stanje na planini Čvrsnici
Next articleSuknja je idealan komad za ljeto!