Home Kultura MUP HNŽ POTVRDIO: Istražujemo navode o izbornim prijevarama

MUP HNŽ POTVRDIO: Istražujemo navode o izbornim prijevarama

501
0

MUP HNŽ-a se oglasio priopćenjem za javnost kojeg Hrvatski Medijski Servis prenosi u cijelosti:

-Posljednjih dana policijski službenici MUP-a HNŽ izloženi su nedopustivim, bezobzirnim i neutemeljenim pritiscima i optužbama različitih političkih subjekata i građanskih udruga o navodnom „nezakonitom postupanju“, „maltretiranju građana“, „kršenju ljudskih prava“, „postupanju u interesu političkih stranaka“ i sl.

Odlučno odbacujemo takve tvrdnje i napise u pojedinim medijima, te ih smatramo zlonamjernim napadima na neovisnost i profesionalnost policijske službe. MUP HNŽ se ponosi dostignutom razinom standarda i profesionalnosti svoje policije, kao i njenim multietničkim sastavom.

Trenutačno ovo Ministarstvo, odnosno mjesno i stvarno nadležna Policijska uprava Mostar, postupa na temelju Zahtjeva za prikupljanje dodatnih obavještenja Županijskog tužiteljstva HNŽ zbog sumnji na počinjenje više kaznenih djela, i to: „Udruživanje radi činjenja kaznenih djela“ iz čl. 340. KZ-a FBiH, „Izborna prijevara“ iz čl. 198. KZ FBiH, „Ovjeravanje neistinitog sadržaja“ iz čl. 375. i „Zlouporaba položaja i ovlaštenja“ iz čl. 383. st.1. KZ-a FBiH.

Policija u ovom, kao i u svim drugim slučajevima postupa profesionalno i na temelju ovlaštenja propisanih Zakonom o policijskim službenicima HNŽ i Zakonom o kaznenom postupku FBiH poštujući sva zakonom zajamčena prava građana i vodeći računa o propisanim epidemiološkim mjerama.

Ističemo da policija ne postupa po nečijim željama, niti će podleći bilo kakvim političkim pritiscima, medijskim napadima i drugim pokušajima destabiliziranja, nego će sve svoje zadaće i dalje obavljati profesionalno, stručno i u okvirima zakonom propisanih ovlasti- priopćeno je iz MUP-a HNŽ. /HMS/

 

Previous articlePredsjednik Čović u Odžaku – Unaprijediti i proširiti sve infrastrukturne projekate na području Odžaka
Next articleTjedni komentar…..politički odmor naroda od politike.(Nije ovo dobro”)