Home Kultura Na početku jednodnevne posjete Hercegovini Plenković se sastao s biskupom Palićem i...

Na početku jednodnevne posjete Hercegovini Plenković se sastao s biskupom Palićem i Čovićem

309
0

Hrvatski premijer Andrej Plenković koji se nalazi u posjeti Hercegovini sastao se u Mostaru s liderom HDZ-a BiH i HNS BiH Draganom Čovićem.

Ranije je bio u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru s monsinjorom Petrom Palićem, biskupom Mostarsko-duvanjske i upraviteljem Trebinjsko-mrkanjske biskupije čime je počeo njegov današnji posjet Bosni i Hercegovini, javlja N1.

Foto: Pixsell

Nakon sastanka s Čovićem, te susreta dvaju izaslanstava u 12.5 predviđene su izjave za medije, a potom premijer Hrvatske odlazi u Čitluk gdje će posjetiti župu Gradnići i obići crkvu sv. Blaža.

Plenković će tijekom današnjeg boravka u BiH posjetiti i Čapljinu, gdje će posjetiti tvornicu Lasata, zatim općinu Stolac i Ravno gdje će obići špilju Vjetrenica.

Uz predsjednika hrvatske Vlade, u Bosnu i Hercegovinu stigli su i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske.

Niz sastanaka premijera Hrvatske s čelnicima HNS i HDZ-a dolazi uoči najavljene izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona od strane visokog predstavnika Christiana Schmidta./HMS/

Previous articleNajava: 36. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, ponedjeljak 25. srpnja
Next articleTjedni komentar…. u Briševu se treba pokloniti žrtvama Domovinskog rata i obrane vjekovnog ognjišta , čestitke generalu Nakiću…