Home Kultura Tjedni komentar…. u Briševu se treba pokloniti žrtvama Domovinskog rata i obrane...

Tjedni komentar…. u Briševu se treba pokloniti žrtvama Domovinskog rata i obrane vjekovnog ognjišta , čestitke generalu Nakiću…

544
0
 Nema većeg i manjeg zločina, postoji samo zločin i svaki zločin treba jednako osuditi ( svaki normalan i čestiti čovjek) a  hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je zločinom eliminiran u Briševu, ne progonom i paljenjem već egzekucijom, nevjerojatna istina koja se malo spominje. Upravo radi toga što  je zaboravljeno, čestitke generalu Iliji  Nakiću  što je  baš u Briševu  odao počast žrtvama zločina. Ne ponovilo se nikad…nikome.
Naravno  i  naš ministar pravde Josip Grubeša iz Rame, u kojoj je kroz povijest hrvatski narod progone i zločine doživljavao. Možemo kazati da  na svijetu  nema mjesta gdje se ramska žila nije razgranala, Bog dragi tako nagradi žrtvu eliminiranu ili prognanu da joj se korijen nikad ne uništi. Također zločin kojem rijetko odajemo sjećanje je krvavi pir krajem 1942 u Rami i okolici kada je ubijeno u nekoliko dana oko 3000 žitelja Rame, vjekovne kolijevke hrvatstva i kršćanstva.
Posebna zahvala, našem predsjedniku gradskog odbora HDZa grada Banja Luke Davoru Pranjiću koji je i kandidat na  aktualnim Izborima za potpredsjednika Republike Srpske
U privitku fotografije govore više od riječi…..
Hvala generalu  na dostavljenim fotografijama obilježavanja  30 te obljetnice  i još jednom iskrene čestitke na Odličju od Predsjednika Zorana  Milanovića.   Javno svi iskazujemo potporu generalu Iliji Nakiću  na Izborima 2022 kao nositelju Županijske liste HNSa hrvatskog naroda i zajedništva Središnje Bosne.
Bezuvjetna potpora braniteljskih portala i branitelja jedinstvenim listama HNSa, hrvatskog zajedništva u BiH i braniteljima na listama.

 

 

 

BRIŠEVO – sjećanje i spomen na mjesto tragedije hrvatskog naroda

Prije 30 godina hrvatsko selo Briševo postalo je mjesto neizrecive tragedije i tuge.
24. i 25. srpnja 1992., u ovom mirnom hrvatskom selu kod Prijedora, neljudi ubiše ljude – 67 nenaoružanih hrvatskih civila, među njima djecu, žene i starce.
Briševo i danas nijemo i tiho svjedoči jednoj od najvećih tragedija i stratišta hrvatskog naroda u BiH. Ako zaboravimo njihovu žrtvu i dopustimo zaboravu da prekrije sjećanje na njih, oni će zauvijek umrijeti.
Brojni su Briševljani i njihovi prijatelji i danas, kao i svake godine, odali počast ubijenima, jasno dajući do znanja kako njihova žrtva i kalvarija neće biti  zaboravljena, a sjećanja na njih čuvat će se u godinama i generacijama koje dolaze. Tako će živjeti zauvijek.
                                  Sport | MM Portal | Page 9

AUTOR OBJAVE MLADEN LJUBIC VAJTA

Previous articleNa početku jednodnevne posjete Hercegovini Plenković se sastao s biskupom Palićem i Čovićem
Next articleČović: Otvorenje Pelješkog mosta povijesni dan za sve Hrvate