Home Ekonomija Nakon Uskoplja i Novog Travnika, Čović posjetio Fojnicu

Nakon Uskoplja i Novog Travnika, Čović posjetio Fojnicu

509
0

Posjet Središnjoj Bosni, predsjednik HDZ BiH i HNS BiH dr. Dragan Čović, nakon Uskoplja i Novog Travnika, nastavio je u Fojnici.

Čović je u Fojnici održao sastanak s dužnosnicima HDZ BiH ove općine na čelu s Brankom Stanićem, predsjednikom OO HDZ BiH Fojnica i Vanjom Oroz Jukić, predsjedateljicom Općinskog vijeća.

Stanić koji je i ravnatelj Zavoda za mentalno invalidne osobe Bakovići, upoznao je Čovića s radom ove ustanove koja svojim korisnicima kroz različite projekte, nastoji osigurati što kvalitetnije uvjete boravka i skrbi. U tom su kontekstu, naglasio je Stanić, realizirani brojni projekti, a jedan od posljednih je odjel za nepokretne i slabo pokretne osobe koji je otvoren nedavno. Zavod broji 321 korisnika o kojima brine oko 150 zaposlenih, a najvećim dijelom su to mladi i stručni kadrovi.

Vanja Oroz Jukić, predsjedateljica Općinskog vijeća Fojnice, predsjednika HDZ BiH upoznala je s radom općinskog zakonodavnog tijela u kojemu HDZ BiH od pet hrvatskih vijećnika, ima ukupno četiri. Oroz Jukić ovom je prilikom naglasila važnost brige za okoliš i uvažavanje zahtjeva mještana i ekoloških udruženja koja djeluju u Fojnici. Govorila je i nastojanjima dužnosnika HDZ BiH da se iz Proračuna Općine osigura više sredstava za projekte u većinski hrvatskim naseljima te čelne pozicije u javnim ustanovama i poduzećima u općini Fojnica, popune i Hrvatima.

Nakon što su ga upoznali sa stanjem u Fojnici i projektima koje planiraju realizirati, Čović je naglasio je kako potpora viših razina vlasti kao ni dosad neće izostati.

Ohrabrio je dužnosnike HDZ BiH u Fojnici da nastave s radom na projektima koji su važni za Hrvate kao i sve žitelje ove srednjobosanske općine, koja naglašeno je i ovom prilikom, ima brojne razvojne perspektive. /bpz.ba

Previous articleU Ljubotićima “krenulo”uređivanje-……..Crkve za pedesetu Obljetnicu..
Next article” Gdje su danas kandidati za Gradonačelnika” Zagreba i Splita