Home BIH Nismo potpisali ugovor za cjepiva jer nam nije dostavljena potrebna dokumentacija

Nismo potpisali ugovor za cjepiva jer nam nije dostavljena potrebna dokumentacija

665
0

Zavod za javno zdravstvo FBiH priopćio je danas da još uvijek nisu dobili kompletnu dokumentaciju dva veleprometnika i da zbog toga direktor Davor Pehar kao predsjednik ad hoc tijela još nije potpisao dokument za nabavku cjepiva.

“Dana 08.03.2021. godine Vlada Federacije BiH formirala je ad hoc grupu koja je obavila razgovore s veleprometnicima koji su izrazili zainteresiranost i spremnost da nabave cjepivo protiv COVID-19. Informacije o rezultatima obavljenih razgovora ad hoc grupa dostavila je Vladi Federacije BiH koja je na sjednici održanoj u četvrtak, 11.03.2021. godine odabrala veleprometnike MGM Farm d.o.o Kakanj i Krajinagroup kao dobavljače, te zadužila Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH da s njima potpiše ugovore”, navodi se u priopćenju Federalnog zavoda.

Dalje ističu da je u petak, 12. ožujka u Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH stiglo pismo namjere koje je potpisao premijer Federacije BiH Fadil Novalić i isto je odmah proslijeđeno veleprometnicima koje je Vlada Federacije BiH odabrala.

“Istog dana, Vlada Federacije BiH dala je rok Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH da do ponedjeljka, 15.03.2021. godine do 10:00h potpiše ugovore s odabranim veleprometnicima. Rok odabranim veleprometnicima za dostavu potrebne dokumentacije Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH bio je 13.03.2021. godine do 11:00h (subota)”, priopćeno je.

Za kraj su istaknuli da do danas (subota) nisu dobili potrebnu dokumentaciju od veleprometnika MGM Farm d.o.o Kakanj, kao ni potpunu dokumentaciju od veleprometnika Krajinagroup, čime se još uvijek nisu stekli uvjeti za potpisivanje ugovora sa Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH.

Vlada Federacije BiH je jučer na hitnoj, telefonski održanoj, sjednici donijela Odluku o preraspodjeli sredstava od 12 milijuna KM s proračunske pozicije Federalnog ministarstva zdravstva na Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH.

Ovom odlukom Vlada Federacije BiH je odobrila preraspodjelu 12 milijuna KM predviđenih za nabavku cjepiva protiv koronavirusa./HMS/

Previous articleSRECA
Next articlePolicija će prijaviti sve koji su bili na zabavi u Pakoštanima. Među njima je i Ante Gotovina