Home Kultura Policija će prijaviti sve koji su bili na zabavi u Pakoštanima. Među...

Policija će prijaviti sve koji su bili na zabavi u Pakoštanima. Među njima je i Ante Gotovina

543
0
SHARE

Policijska uprava zadarska oglasila se vezano za zabavu u Pakoštanima na kojoj je sudjelovalo više od deset osoba, a čije su snimke nedavno procurile u javnost. Među gostima je bio i umirovljeni general Ante Gotovina.

– Vezano uz snimku koja je objavljena u javnost izvješćujemo kako policija nije zaprimila niti jednu dojavu vezano za navedeni događaj već je za njega saznala iz medija.

Do sada izvršenim provjerama utvrđeno je kako se radi o privatnom okupljanju na kojem je suprotno Odluci Stožera civilne zaštite RH, sudjelovalo više od 10 osoba, a koje je održano u subotu 6. ožujka ove godine u Pakoštanima u prizemlju obiteljske kuće u vlasništvu 57-godišnjeg hrvatskog državljanina, prenosi Večernji List

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 114/18, 47/20, 134/20) 57-godišnjaku je jučer uručen prekršajni nalog zbog organiziranja okupljanja suprotno Odluci o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Također, utvrđen je identitet 10 osoba koji su sudjelovali na okupljanju, a koje imaju prijavljeno prebivalište na području zadarske županije te će osobe biti prekršajno sankcionirano zbog prekršaja iz članka 47. st.2. točka 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.  Policija i dalje poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja identiteta svih sudionika privatnog okupljanja, a o svim do sada prikupljenim saznanjima izviješten je i Državni inspektorat – istakli su iz zadarske policije.

VIŠE S WEBA
  • Čaša prije spavanja čini da izgubite 13 kg u 2 nedelje…Provjeren recept!