Home Sport Ništa od izgradnje skijališta u Banjaluci

Ništa od izgradnje skijališta u Banjaluci

1479
0

BANJALUKA – Brda u naseljima Starčevica, Kočićev vijenac i Paprikovac su atraktivni tereni na kojima najmlađi mogu da uživaju u zimskim sportovimaNišta od izgradnje skijališta u Banjaluci, ali za one nešto veće ljubitelje tih aktivnosti najbliže skijalište se nalazi na Kozari.

Kako saznajemo – nema ništa od toga da uskoro Banjaluka dobije svoje uređeno skijalište i sankalište.

“Sankalište na brdu na Starčevici ima veliki potencijal da postane ozbiljno skijalište, a uz neka minimalna ulaganja moglo bi se napraviti dovoljno da se ovo sankalište unaprijedi i da se postave zaštitne ograde”, kazao je Đorđe Knežević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica.

Istakao je da je ovo sankalište veoma posjećeno tokom zime, posebno vikendom ima puno djece i odraslih, ne samo sa Starčevice, već i iz ostalih dijelova grada.

“Skijalište na Starčevici je jedino mjesto koje je bilo definisano kao skijalište i na kojem je bila planirana potencijalna izgradnja ski-centra, međutim razlog zbog kojeg nije uloženo ništa je taj što prema dosadašnjim analizama i statističkim podacima naš grad ima veoma malo snježnih dana”, istakao je Ostoja Barašin, direktor Turističke organizacije grada.

Prema njegovim riječima, zbog svega toga bi bila neracionalna i ekonomski neopravdana neka veća ulaganja u taj prostor, a kako on kaže, drugih prostora koji bi mogli biti potencijalna skijališta nemamo.

Osim na Starčevici, na još nekoliko lokacija mališani se okupljaju tokom zime i sankaju, a ni odrasli ne mogu da odole pa se spuste barem jednom.

Darko Sabljić, predsjednik Savjeta MZ Kočićev vijenac, rekao je kako u njegovom naselju postoji jedna manja staza na kojoj se djeca sankaju, ali smatra da bi možda trebalo da se napravi neko veće sankalište i skijalište na kojem bi se moglo organizovano ići skijati i sankati se.

“Jedine lokacije na kojima bi se moglo nešto ozbiljnije napraviti su Starčevica i Šibovi”, kaže Sabljić.

Previous articleMećava na Manjači zaustavila 43 đaka na putu do škole
Next articleČubrilović: Revizija tužbe je put ka nestanku BiH