Home Ekonomija Novi predsjednik Hrvatske porijeklom je Livnjak a i prva dama je rodom...

Novi predsjednik Hrvatske porijeklom je Livnjak a i prva dama je rodom iz ovih krajeva

751
0

Zoran Milanović, novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske, porijeklom je iz naših krajeva. Milanovićev djed je iz Livna, a zanimljivo je kako i prva dama ima korijene u BiH, u Tomislavgradu.

Novi predsjendik Hrvatske prvo se zapošljava na Trgovačkom sudu u Zagrebu, a zatim 1993. godine u Ministarstvu vanjskih poslova, gdje ga na posao prima ministar Ivan Šimonović.

Godinu dana kasnije odlazi u mirovnu misiju OESS-a u ratni Azerbejdžan, u okupirani Gorski Karabah gdje boravi 45 dana.

Savjetnik u hrvatskoj misiji pri Europskoj uniji i NATO-u u Briselu postaje 1996. godine, gdje dvije godine kasnije završava postdiplomski studij europskog i komparativnog prava na Flamanskom univerzitetu u Briselu. Nakon toga se 1999. vraća u Ministarstvo vanjskih poslova.

Poznatiji dio Milanovićeve biografije kreće nakon izbora za predsjednika SDP-a 2007. godine. Stranački sabor bira ga na tu funkciju nakon smrti Ivice Račana. Premijer Hrvatske postaje 2011. godine.

Prva dama Hrvatske Sanja Milanović djevojački se preziva Musić. Kako prenose mediji, njezin djed je još davnih godina iz okolice Tomislavgrada preselio u Zagreb. U
knjizi “Zoran Milanović – politička biografija” Robert Bajruši navodi da je obitelj Musić hercegovačkog porijekla i prilično patrijarhalno orijentirana.

Tagovi:
Previous article‘TKO NAUČI IZ PORAZA, POSTAJE POBJEDNIK’
Next articleProcurio plan o datumu izbora u HDZ-u! Predsjednik se bira 15. ožujka 2020.