Home BIH Novi sukob? Milanović mimo Banožića dodjeljuje činove generala osmorici časnika

Novi sukob? Milanović mimo Banožića dodjeljuje činove generala osmorici časnika

715
0
SHARE

MINISTAR NIJE PREDLOŽIO NIKOGA

– Nedostojno ponašanje ministra obrane, poznatog po kršenju Ustava i zakona, neće spriječiti Predsjednika Republike da oda priznanje časnicima koji su to zaslužili sudjelovanjem u Domovinskom ratu. Pogotovo što uz počasne činove ne idu nikakva materijalna prava, nositelji počasnih činova ne stječu financijsku korist, već samo dobivaju odgovarajuće vojne počasti i priznanje za sve što su tijekom Domovinskog rata učinili za RH. Imajući to na umu, Predsjednik neće dozvoliti da se ministrov nerad, nesposobnost i ignoriranje zakonskih obveza prelamaju preko leđa hrvatskih branitelja, u ovom slučaju visokih časnika i ratnih zapovjednika koji nedvojbeno zaslužuju počasne činove. Dakle, ako tko krši zakon, kao što to pitate, onda je to ministar obrane koji ni četiri godine nakon stupanja zakona na snagu nije uspio skupiti nimalo odgovornosti i ljudskog poštovanja prema zaslužnim časnicima i ratnicima – zaključio je Nikola Jelić.

Kada je koncem svibnja ove godine predsjednik Zoran Milanović na Pantovčaku u prigodi Dana oružanih snaga, uz dodjelu odlikovanja, činova i pohvala pripadnicima Oružanih snaga i bivšim pripadnicima Bojne Frankopan, priredio svečani prijam, izostanak drugog “političkog brda” jasno je naznačio kako će se slične svečanosti odvijati u perspektivi.

U spomenutoj prigodi koja se odvijala prije dva mjeseca, premijer Plenković s potpredsjednicima Vlade Božinovićem i Medvedom ispričao se za nedolazak, dok ministar Mario Banožić nije ni pozvan.

Autor prenosa objave:Mladen LJubić-Vajta