Home Kultura Posljednji tjedni komentar…. Stiže li Nas” kletva Kralja Zvonimira..”..

Posljednji tjedni komentar…. Stiže li Nas” kletva Kralja Zvonimira..”..

600
0
SHARE

 

Zar ima smisla više pisati?
Iskreno, srce ratnika branitelja krvari i boli , a duša vapi za  velikim hrvatskim perom koje će  objasniti i razjasniti …..Naravno Gradonačelnik Kordić, i Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a u Mostaru Slaven Zeljko te vijećnik u Gradskom vijeću Mostara  Vlatko Marinović će sve jezgrovito obrazložiti,  kao sudionici  znaju šta se događalo i kakvi su sporazumi  dogovoreni za izmjenu naziva Ulica u Mostaru.
U tijeku svih rasprava, nitko ( pa ni hrvatski vijećnici ) nije analizirao život i djela ( mnogi kažu nedjela) osoba koje su živjeli u tom teškom vremenu, i zbog čega su zaslužili biti u kategoriji “zaslužnih” u povijesnom kontekstu.
(doktori znanosti, žrtve osuđenog režima)
Kako istina još nije izišla na svijetlo dana, nije osuđen zločinački režim komunizma….. neizvjesno je kad će biti i što će se dogoditi ako se ne izmjenu nazivi ulica iz osuđenog i odbačenog režima komunizma na čelu sa zločincem JB titom, koji je po izvršenim zločinima na 10 mjestu u svijetu.
(Za života se ulice nazivaju u režimu strahovlade (pobio svu inteligenciju hrvatsku u Zagrebu) koja je pobila svakog “tko ima svoj stav” a uvela režim jednoumlja….. čije posljedice i danas mnogi baštine)
To bi bilo samoubojstvo istine  i pobjeda sotone. Laž bi cvjetala, (“fašizam se samoproglasio antifašizmom”)
A oni koji propustiše, sami sebe osudiše,
e… to se zove “kletva Kralja Zvonimira”  i nikad se ne opraše od “grijeha propusta”

Svjesni kako svojim razmišljanjem  izazivamo nelagodu /osudu….. evo kažnjavamo sebe do trenutka kada se dogodi izmjena naziva ulica u Mostaru, koje se zovu po krvniku i zločincu titu, prvaku osuđenog totalitarnog komunističkog režima.
Živimo za dan kada neće biti Ulica sa nazivom zločinca.

sude mi…. ( ako bude komentara neka budu ..bez teksta)
autor teksta…. Mladen Ljubić Vajta