Home Ekonomija Novinarka Mersiha Gadžo, preko Aljazeere, pokušava diskreditirati Hrvatsku

Novinarka Mersiha Gadžo, preko Aljazeere, pokušava diskreditirati Hrvatsku

1133
0

Mersiha Gadžo, autorica je najnovijeg tendencioznog, huškačkog i antihrvatskog novinarskog teksta koji je prije nekoliko dana objavila Aljazeera.com.

Kao i mnogi tekstovi do sada, i ovaj je pamflet ciljano usmjeren na prozivke na račun Hrvatske zbog navodne fašizacije. Naslov teksta je već sam po sebi etiketirajući, pun laži, uvredljiv i huškački: How Croatia’s World Cup party highlighted ‘fascist nostalgia’ (Kako je doček nogometaša sa Svjetskog prvenstva istaknuo ‘fašističku nostalgiju’ u Hrvata).

Autorica teksta Mersiha Gadžo je novinarski fakultet završila u Kanadi, a omiljena joj je tema, osim etiketiranja Hrvata, palestinsko-izraelski sukob, u kome naravno ima svog favorita.

>>Efraima Zurofa i domaću petu kolonu muči vojni savez Izraela i Republike Hrvatske

Zanimljiva je i nimalo nevažna ćinjenica da autorica ovog pamfleta novinarka koja surađuje s najpoznatijim televizijskim i novinskim kućama, između ostalih: CBC News Network, CTV, Al Jazeera English, Toronto Observer, Devon Dispatch, Canadian Dimension, novine Istanbul’s Today’s Zaman, Middle East Eye, kao i s nekoliko probošnjačkih medija u BiH.

>>Tko je Una Hajdari novinarka koja sustavno ocrnjuje Hrvatsku i hrvatsku predsjednicu?

Dotična je, međutim, samo jedna u nizu projugoslavenski orijentiranih novinara porijeklom s područja bivše Jugoslavije (uglavnom država Srbija, BiH i Hrvatska) koji vrlo aktivno kroz svjetske tiskovine i web portale pokušavaju diskreditirati Republiku Hrvatsku. Zamjetno je kako je ta kampanja doživjela svoju kulminaciju nakon stupanja na snagu hrvatsko-izraelskog strateškog partnerstva.

Na meti Mersihe Gadžo osobito je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Novinarka, naime, u hrvatske predsjednice vidi fašizam u činjenici jer je u jednom intervjuu izjavila da „ponekad voli poslušati neke Thompsonove pjesme“.

>>Dioptrija „nesvrstanih“ i tursko-iranski utjecaj u Ljubljani

Ovog puta, novinarka je bila inspirirana povijesnim dočekom Vatrenih i Markom Petrovićem – Thompsonom, a u kontekstu ustaštva, kao što vidimo, nije propustila priliku spomenuti hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar – Kitarović, koja je u više navrata ukazivala na problem islamizma u BiH.

 

M. Jurković

Previous article– NAJAVA ZA MEDIJE HDZ-a BiH –
Next article‘Građansko’ je mimikrija za dominaciju brojnijeg naroda, ne samo u BiH nego i u cijeloj Europi