Home Ekonomija Obilježena 27. obljetnica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni.

Obilježena 27. obljetnica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni.

901
0

Obilježena 27. obljetnica stradanja Hrvata na Kupreškoj visoravni

Danas, 10. travnja, obilježena je 27. obljetnica stradanja hrvatskog naroda na Kupreškoj visoravni u organizaciji općine Kupres i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.”Predvođeni Generalom Zbora Stankom Soptom-Bajom

“Bože mili Kršnih li Momaka “Predvođenih Generalom  Zbora Stankom Soptom-Bajom”

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježjima Suho Polje, Kupreško Polje, kao i na Spomen obilježju vukovarskim braniteljima na Kupreškom polju, te na križu na groblju ispred Crkve Svete obitelji u Kupresu. u ime Svih Branitelja HVO-a stradalim braniteljima i poginulim hrvatskim civilima na Kupresu.                                                                         Počast su odali (još)i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić s ministrima u Vladi Hercegbosanske županije Stipanom Šarcem i Darinkom Mihaljevićem, te brojna izaslanstava iz županije, susjednih općina i županija i Republike Hrvatske. Prigodnu molitvu održao je fra Mario Ostojić, vojni kapelan u vojarni „Ante Bruno Bušić” u Livnu.

U sklopu programa „U spomen žrtvama hrvatskog naroda na Kupresu” u crkvi Svete Obitelji u Kupresu služena je i sveta misa za sve poginule i sahranjene na Kupreškoj visoravni.

Previous articleRenata Naletilić “Karta savjesti”
Next articleKanton Sarajevo izdvojio 700.000 KM za odbrane optuženih za ratne zločine