Home Kultura Održan sastanak HDZ-a BiH i SDP-a BiH i njihovih partnera o formiranju...

Održan sastanak HDZ-a BiH i SDP-a BiH i njihovih partnera o formiranju vlasti na razini Federacije BiH – izaslanstva potpisala sporazume

294
0

Danas je u Mostaru održan sastanak izaslanstva HDZ-a BiH i SDP-a BiH i njihovih partnera o formiranju vlasti na razini Federacije BiH.

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvodio je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, a sastanku su nazočile i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljica Vijeća ministara BiH,  Borjana Krišto, dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Darijana Filipović, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović i član Predsjedništva HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mladen Bošković.

Izaslanstvo SDP-a BiH i partnerskih stranaka predvodio je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, a sastanku su nazočili i Edin Forto – predsjednik Naše stranke, Elmedin Konaković – predsjednik NIP-a, Jasmin Emrić – predstavnik NES-a, Elzina Pirić – predsjednica PDA, Semir Efendić – predsjednik SBiH-a i Fuad Kasumović – predsjednik BHI.

Nakon održanog sastanka i potpisanih sporazuma, odnosno dodatka Smjernicama, načelima i ciljevima djelovanja u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022.- 2026. godine, medijima su se obratili predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i gosp. Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH.

”Dogovorili smo resore i time vezivali datume do kada moramo imenovati ministre. Do 28. ožujka koalicijski partneri trebaju dati imena. Drugi sporazum koji su potpisali tiče se programskih definicija i dogovorili se da resorni ministri na tragu programskih mjera predlože predsjedniku Vlade kako bi to postao zajednički program rada. Raspravili smo i mnoga druga pitanja te otvorili razgovore i oko mnogih drugih institucija. Čini mi se da smo pokazali otvorenost”, rekao je predsjednik Čović.

Predsjednik SDP-a, Nermin Nikšić je kazao da se došlo do zajedničkog cilja.

”Nismo se bavili bilo kime osim nama samima i onime što želimo uraditi i da u startu imamo konkretne programe i obaveze. Pokušavamo napraviti zaokret i da poštujemo sve ono što se dogovorimo“, kazao je Nikšić, ističući kako se izgubilo puno vremena.

 

Previous articleVitez: Predsjednik Čović otvorio stručnu konferenciju „Energetika – izvor konkurentnosti“
Next articleJagoda Savic….STOJAN MLADENOV..