Home Ostalo Održana 42. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru

Održana 42. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru

262
0

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana je 42. sjednica Predsjedništva. Današnje zasjedanje Predsjedništva bilo je usmjereno na teme pripreme za organiziranje XIV. redovitog Sabora HDZ-a BiH te aktivnostima na implementaciji izbornih rezultata i problematika oko uspostave vlasti.

Što se tiče Sabora, sve pripreme idu po planu, Predsjedništvo je dogovorilo i sjednicu Središnjeg odbora za 31. ožujka također u funkciji pripreme Sabora i dogovora oko ključnih stvari, broja izalsnika i svih drugih tehničkih detalja

Predsjedništvo je danas informirano o implementaciji izbornih rezultata, Vijeća ministara, Federacije BiH i županija. Istaknuto je da procesi idu sporije nego je očekivano i javno zagovarano, dogovoreno je da se svi procesi ubrzaju, koliko je moguće.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović danas je izjavio medijima da je Predsjedništvo stranke, procijenilo da proces uspostave vlasti ide sporije nego se to očekivalo.Ponovio je da su očekivanja bila takva da će i Vijeće ministara BiH i Vlada Federacije BiH biti formirana krajem prošle godine.

„Vijeće ministara BiH smo dobili 26. siječnja, a tek smo dobili predsjednicu i dva potpredsjednika Federacije BiH. Nadati se da u ovih 30 dana taj proces možemo završiti i sad ćemo se posvetiti županijskim prostorima da taj posao završimo, s tim da znamo da HNŽ i SBŽ s uvjetno posebnim režimom rada moramo nekako kombinirati s Vladom FBiH“, istaknuo je predsjednik Čović.

Kazao je i da je stav HDZ-a jasan u smislu da je neprihvatljivo bilo kakvo zadiranje i u Ustav Federacije BiH i Izborni zakon BiH.

„Čini mi se da postoji jasan okvir u kojem se može implementirati izborni rezultat u vremenu od 30 dana. Naravno, svako treba uraditi svoj dio posla, a možda je dobro da rasvijetlimo taj element blokada, jer često se stavlja u okvir HDZ-a, za što sam uvijek govorio da to nije točno“, kazao je dr. Čović.

Rekao je i da bi predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara ovog tjedna trebala pokrenuti proceduru razgovora s potencijalnim predsjednikom Vlade FBiH.

Previous articleRADICA LEKO   ….SUSRET
Next articleZovu me Sjećanja:Ružica Andrić: ISTINA O BUGOJANSKOJ GRUPI