Home Kultura Održana sveta Misa na Misištu na Bilima

Održana sveta Misa na Misištu na Bilima

563
0
SHARE

Prema crkvenim zapisima koji datiraju od oko prije 700 godina zabilježeno je da su se od tih starih vremena u Misištu na Bilima služile svete mise.

Održana sveta Misa na Misištu na Bilima - Vrisak.info

Danas je proslavljena sv. Misa na Misištu u Bilima s početkom u 11.30 sati koja se održava svake godine, prve nedjelje po Petrovdanu.

Običaj je to koji traje stoljećima, a vjerno ga čuvaju franjevci zajedno sa svojim pukom.

Održana sveta Misa na Misištu na Bilima - Vrisak.info

 

Prema crkvenim zapisima koji datiraju od oko prije 700 godina zabilježeno je da su se od tih starih vremena u Misištu na Bilima služile svete mise. Naime, za vrijeme Turske okupacije ovih područja, franjevci su na ovom mjestu na Bilima tajno služili mise zajedno sa svojim pukom i tu se krili od Turaka. Unatoč riziku kojem su bili izloženi tada, ali jakom vjerom i ustrajnosti franjevaca i njihova puka, iz godine u godinu kroz stoljeća organiziralo služenje svetih misa, koje održalo do danas.

I ove godine se okupio veliki broj vjernika u ovoj prekrasnoj uvali te zahvaljujući svojoj ustrajnosti oživjeli su ovaj višestoljetni običaj i danas.

Sutra sv. Misa na Misištu - prastarom svetištu na Bilima - Vrisak.infoOdržana sveta Misa na Misištu na Bilima - Vrisak.infoOdržana sveta Misa na Misištu na Bilima - Vrisak.infoOdržana sveta Misa na Misištu na Bilima - Vrisak.infoOdržana sveta Misa na Misištu na Bilima - Vrisak.infoOdržana sveta Misa na Misištu na Bilima - Vrisak.info

Vrisak.info