Home Ostalo “Ovo je istina”SLIKA GOVORI VIŠE OD RIJEČI

“Ovo je istina”SLIKA GOVORI VIŠE OD RIJEČI

1414
0

SLIKA GOVORI VIŠE OD RIJEČI

Istanbulska vs. Kurikularna: Brojke policije i organizatora u ogromnom nesrazmjeru, ovo pokazuju slike iz zraka

Autor

js

Na prosvjednom skupu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, koji se održao u subotu u Zagrebu, prema tvrdnjama policije, bilo je 1.500 sudionika na Trgu žrtava fašizma i oko 5.000 sudionika na Trgu bana Jelačića.

24.03.2018. u 15:07

“Danas, 24. ožujka s početkom u 11 sati, na Trgu žrtava fašizma počelo je prijavljeno javno okupljanje Udruge Udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Oko desetak autobusa iz raznih dijelova Republike Hrvatske organizirano je došlo na to javno okupljanje

Oko 1.500 osoba koje su bile nazočne na Trgu žrtava fašizma, nastavile su kretanje do Trga bana Josipa Jelačića gdje se ukupno okupilo oko 5.000 osoba. U tijeku je razilazak, a zasad nije bilo postupanja policije”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Sami organizatori tvrde da ih je bilo 70 tisuća, dok neki, koji su bili na prosvjedu, imaju različite brojke.

TV voditelj Velimir Bujanec, koji je bio na prosvjedu, tvrdi da je došlo 80 tisuća ljudi.

Don Damir Stojić kaže da je došlo 50 tisuća.

Zanimljivo je usporediti broj s još jednim velikim prosvjedom, onim za kurikularnu reformu. Prema službenim podacima policije, na taj prosvjed bilo je došlo 25 tisuća ljudi u Zagrebu (još 15 tisuća u drugim gradovima). Neki od organizatora tvrdili su da se u svim gradovima okupilo 50 tisuća.

Usporedimo to s današnjim prosvjedom i službenim brojevima.

 

Previous articleMaske su pale, Plenkoviću treba zahvaliti, pokazao nam je pravo lice HDZ-ove elite; kako ćete na nedjeljnu misu?
Next articleRoman Leljak: Ne želim nagrade od država koje ne pokapaju svoje mrtve