Home Ekonomija Plenković: Dogodila se pogreška, našli smo rješenje!

Plenković: Dogodila se pogreška, našli smo rješenje!

1134
0

Andrej Plenković se u uvodnom djelu današnje sjednice Vlade osvrnuo na stanje u Agrokoru te kazao kako su u tijeku konzultacije kako bi se Vlada mogla odlučiti o novim članovima izvanredne uprave. 

-U skladu sa svojom odgovornošću Vlada će početkom idućeg tjedna donijeti odluku o tome.Izgledno je da ćemo ovoga puta imati više od jednoga predstavnika, odnosno zamjenika izvanrednog povjerenika – istaknuo je.

Izravno je odaslao i poruku oporbi koja zagovara njegov odlazak.

-Naš angažman prošle godine bio je ključan, presudan, za gospodarsku i financijsku stabilnost države. Hrvatska nije doživjela gospodarski tsunami, a mogla je. I zato svi oni koji zazivaju političku destabilizaciju moraju biti svjesni da time drmaju stabilnost i hrvatskog gospodarstva i hrvatskog financijskog sustava.Ako ljudi ne razumiju da bez stabilne političke situacije u zemlji, normalnog funkcioniranja i Vlade i Hrvatskog sabora, nema potrebnog mira za završetak ovoga procesa – istaknuo je.

>>Davor Bernardić: Plenković i Dalić moraju otići

Ustvrdio je kako se dogodila pogreška koja će uskoro biti ispravljena.

-Dogodila se pogreška. Našli smo rješenje kako da tu pogrešku otklonimo, ali nastavak restrukturiranja kompanije i postizanje nagodbe i dalje ostaje temeljni cilj Vlade Republike Hrvatske. Zato je važno da svi politički akteri u Hrvatskoj budu svjesni. Tu će se vidjeti njihova zrelost i odgovornost u ovome procesu. Nije ova vlada išla na izbore da bi kao prvu točku svoga programa imala restrukturiranje Agrokora. Niti je itko drugi išao u izbore s tom agendom. Ovo je jedan od tranzicijskih problema koji je baš u ovo vrijeme došao na naš dnevni red. A dnevni red ne sastavljamo sami, već i okolnosti i akumulirani problemi naše tranzicije – kazao je.

Iznova je naglasio da je zakon o izvanrednoj upravi pridonio najboljoj turističkoj sezoni.

-Probleme ćemo rješavati na najbolji mogući način – da izbjegnemo bilo kakve posljedice za radnike, a i za našu gospodarsku stabilnost. Zato sam jučer naglasio da je zakon o izvanrednoj upravi pridonio najboljoj turističkoj sezoni – rekao je među ostalim premijer Plenković.

M.M.

Previous articlePredsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović sa izaslanstvom posjetio Hrvatsku bolnicu “dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj
Next articleSPASILA GA JE VJERA