Home Vijesti SPASILA GA JE VJERA

SPASILA GA JE VJERA

1568
0

Kovačić o Stokinoj predstavi: Reper s krunicom nas je rasplakao i ostavio bez teksta…

‘Stara škola kreka – iz tame u svjetlost’, monodrama poznatog repera Marina Ivanovića -‘Stoke’ konačno je doživjela svoju premijeru, koja se održala u zagrebačkom kazalištu ‘Kerempuh’.

21.02.2018. u 10:34

Monodrama ne dotiče samo njegove glazbene početke i doba kada se zaljubio u hrvatski rap, već progovara i o dugogodišnjoj ovisnosti.
Stoka bez ikakve maske govori o svojoj najtamnijoj strani i vremenu kada više nije prepoznavao sebe.

“Ovo što danas pričam je šokantno. Nitko to nikad nije ispričao. Ludilo jednog narkomana. Kad poludi skroz onda je to stvarno bolesno“, izjavio je Stoka za IN Magazin Nove TV.

Dodaje da mu je izuzetno teško stati pred ljude koji su mu cijelo ovo vrijeme bili potpora.

Kaže kako im je lagao, potkradao ih, a oni nikad nisu digli ruke od njega.

“Mama je dobila dva tumora na mozgu, ali rekla je da me neće ostaviti. Rekla je da neću umrijeti i ostaviti me u ovisnosti“, prisjetio se reper u predstavi.

Predstava  ‘Stara škola kreka – iz tame u svjetlost’ je svojevrsno iskupljenje, ali i njome želi pomoći onima koji su i sami posrnuli te ih osvijestiti. Da je napravi Inspirirao ga je Mike Tyson i njegova ispovijest.

“U jednoj i drugoj predstavi, ono što ih na neki način spaja i povezuje je ta ulična priča. To, da sve kreće s ulice”, komentirao je Marinovu predstavu redatelj Mario Kovač.

Stoka drogu danas naziva ‘najvećim zlom i vragom’, a za one koji se drogiraju kaže, da umru ili, prije ili kasnije – završe u zatvoru.

Nisu mi pomogli ni znanost ni medicina, već vjera

Svoj izlaz iz pakla droge reper je našao u vjeri. Promijenio je pet komuna, a, kako kaže, pomogli mu nisu ni znanost ni medicina. Sve dok nije došao u zajednicu Cenacolo.

Doslovno je, kaže, vidio vlastitu smrt, što je i prikazao u novoj pjesmi ”Stara škola kreka”. No rimama se koristi i kako bi slavio vjeru.
Otkad se okrenuo vjeri u njegovom životu događaju se samo pozitivne stvari, kako na poslovnom, tako i na obiteljskom planu. Naime, Marin se nedavno zaručio s djevojkom Jasnom..

“Nekako je to logičan slijed. Nisam ja više klinac. Svašta sam proživio i opet smatram da mi je Bog poslao tu prekrasnu djevojku“, kaže Stoka, kojeg su na premijeri podržali brojni prijatelji i kolege.

“Mislim da to oslobađa u neku ruku, a s druge strane mislim da takva iskustva treba podijeliti s drugima jer se iz toga može puno naučiti”, komentirao je predstavu Stokin prijatelj, reper Marko Lasić Nered.

Pjevač duhovnih pjesama Alan Hržica izjavio je pak da “dugo nije pustio suzu”, ali da je nakon predstave morao brisati oči jer ga  toliko ganula.

“Mogu iskreno reći da sam jako ponosna na njega, da ga puno volim i presretna sam da je živ”, izjavila je na premijeri pjevačica Marija Husar Rimac.

Predstavu je komentirao i glavni urednik Hrvatske katoličke mrežeSiniša Kovačić.

“Reper s krunicom. Marin Ivanović Stoka u Kerempuhu je premijerno izveo “Staru školu kreka – iz tame u svjetlo” svjedočanstvo koje nas je večeras i nasmijalo i rasplakalo, ali i ostavilo bez teksta. U monodrami je iskreno i snažno progovorio o odrastanju u skladnoj obitelji, popularnosti, svim krugovima pakla droge, 18 godina borbe s ovisnosti, konačnom obraćenju i molitvi – izvoru snage kontra ovozemaljskog zla. Životna lekcija koju je skupo platio sam Marin, trebali bi pogledati svi roditelji i djeca koja već s 11-12 godina ulaze u svijet odraslih, nezreli i nesvjesni opasnosti i okova zla kojima mogu olako predati svoj život. Iza Marina i njegove životne priče nazalost, ne stoje veliki sponzori, nevladini fondovi ili državne institucije. Oni očito umjetničku vrijednost pronalaze u predstavama koje slave smrt, zlo i ateizam, a ne život, dobro i vjeru. Bravo za Marina, njegovu obitelj, molitvenu zajednicu, prijatelje i ekipu entuzijasta, palac dolje za one koji u ovoj monodrami nisu prepoznali interes”, napisao je Kovačić.

 

Previous articlePlenković: Dogodila se pogreška, našli smo rješenje!
Next articleČOVIĆ U JAJCU: Nitko bez Hrvata neće odlučivati o sudbini BiH