Home Vijesti ČOVIĆ U JAJCU: Nitko bez Hrvata neće odlučivati o sudbini BiH

ČOVIĆ U JAJCU: Nitko bez Hrvata neće odlučivati o sudbini BiH

1136
0

“Pred nama je godina puna iskušenja, ali preko 40 000 članova stranke u ovom trenutku daje nam snagu da preuzmemo odgovornost za svoj narod, za sve dobre ali i loše stvari”, kazao je predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović sinoć u Jajcu gdje je obilježeno 28 godina od utemeljenja stranke u ovoj općini.

Predsjednik Čović je predvodio brojno izaslanstvo dužnosnika stranke sa svih razina koje je dočekao predsjednik Općinskog odbora i predsjedatelj Općinskog vijeća Ivo Šimunović.

Osvrnuvši se na teške okolnosti u kojima je stranka osnovana, ratna i poratna vremena ovog kraljevskog grada, komplicirane međustranačke odnose u općini, Šimunović je ipak istaknuo zadovoljstvo rezultatom na lokalnim izborima te konačnom implementacijom istih. Kako je kazao, HDZ BiH je ustrajao i izborio se za mjesta koja u ovoj općini, sukladno izbornom rezultatu, predstavnicima hrvatskog naroda pripadaju. “Nastavit ćemo graditi zajedništvo unutar stranke i naroda ovog kraja, na što nas uostalom obvezuju i grobovi naših branitelja koji kao i svaki kamen naše tvrđave svjedoče o velikoj žrtvi kojoj smo se i danas poklonili na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima”, zaključio je Šimunović.

Čestitke svim članovima stranke uputio je i predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH ŽSB Radoje Vidović podsjetivši na zajednički cilj djelovanja od kojeg se ne smije odustati usprkos svim izazovima koji dolaze.

Pozitivnijoj klimi u ovoj općini za hrvatski narod, kazao je predsjednik Čović u svom obraćanju, svjedoči i činjenica da je akademija održana u zgradi općine upravo gdje Hrvati konačno imaju svoj udio vlasti. “Sve je rezultat rada, i dobre ali i loše stvari, moramo zaliječiti ratne rane i organizirati se kako bi svima poslali poruku da nas još ima, da je ovo i naša domovina i da bez nas nema odlučivanja o njenoj sudbini, kazao je predsjednik Čović te nazočne ukratko upoznao i sa zanimljivim aktualnim političkim trenutkom, pokušajima destabilizacije određenih procesa, napretku na euroatlantskom putu kao i procesu izmjene Izbornog zakona.

“Moramo izgraditi ambijent u kojem se može živjeti i pozabaviti se životnim pitanjima. Nitko to neće učiniti za nas nego mi sami”, zaključio je dr. Čović.

Previous articleSPASILA GA JE VJERA
Next articleSamo zajedništvom Hrvati se mogu izboriti da sami biraju svoje predstavnike u institucije RS-a