Home Scena Pod pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića svečano otvoren V....

Pod pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića svečano otvoren V. Festival klapske pisme Posušje 2018.

1380
0

Kampanel prva nagrada žirija, Pašareta prva nagrada publike

U petak je na Trgu hrvatskih branitelja svečano otvoren V. Festival klapske pisme Posušje 2018.

Održana je večer mješovitih klapa na kojoj je nastupilo osam klapa. Najbolja je, prema odluci stručnog žirija, bila klapa Kampanel iz Donjih Kaštela koja je nagrađena Posuškim stećkom. Stećak im je uručio dr. Dragan Čović, član predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda.

Klapi Sveti Nikola iz Metkovića nagradu za drugo osvojeno mjesto uručio je Pero Bilušić, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, dok je žiri na treće mjesto smjestio klapu Basca iz Baške Vode Plaketu za osvojeno mjesto uručila im je Suzana Marić Serdarušić iz tvrtke KTM Brina.

Posuškoj publici najviše se svidjela klapa Pašareta iz Kučića kojoj je Buru uručio Damir Jurišić, ravnatelj radio Posušja koji je medijski pokrovitelj festivala svih pet godina.

Dodajmo da je festival svečano otvorio predsjednik Udruge festivala klapske pisme Posušje, ujedno i načelnik Općine Branko Bago koji je iskoristio priliku pokloniti umjetničku sliku s motivima Blidinja i stećaka akademskog slikara Srećka Sliškovića pokrovitelju festivala dr. Draganu Čoviću.

Festival se nastavlja u subotu muškom klapskom večeri s početkom u 20.30 sati uz

Previous articleKrstičević: Oluja je simbol vojničkog uspjeha i junaštva te kruna svih pobjeda u Domovinskom ratu
Next articleNA KNINSKOJ TVRĐAVI Predsjednica Hrvatske odlikovala generale Gotovinu i Markača